Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 03

Kazio Maksvyčio pergudrauta NBA ikona: „Šiąnakt ilgai nemiegosiu“

Devyniskart NBA čempionas nukėlė kepurę prieš žemaitį iš Darbėnų. Antausį nuo Lietuvos rinktinės gavęs tituluotasis Steve'as Kerras pripažino lietuvių pranašumą sekmadienio vakarą ir teigė, kad jo laukia bemiegė naktis.

Penki NBA čempionų titulai rungtyniaujant ir dar keturi – treniruojant „Golden State Warrriors“ klubą.

Ant S.Kerro rankų pirštų vos telpa čempioniški žiedai, o savo turiningą kolekciją Libane gimęs amerikietis nori praturtinti ir pasaulio čempionato aukso medaliu.

Tačiau tą padaryti nebus paprasta ir tuo S.Kerras bei jo auklėtiniai įsitikino sekmadienį „Mall of Asia“ arenoje Maniloje.

Jau pirmajame kėlinyje smūgį į veidą sugėrę amerikiečiai paleido lietuvius net 21 taško skirtumu ir nors antroje mačo dalyje vijosi, mūsiškių taip ir neprisivijo – Lietuva iškovojo sensacingą pergalę 110:104.

„Nežaidėme labai gerai ir prieš Juodkalniją, tad norėjome šiandien pasirodyti geriau, bet jie tiesiog išėjo į aikštę ir smogė mums į veidą, – po pralaimėjimo sakė S.Kerras. – Jie pataikė kiekvieną metimą, nuostabiai išpildė savo planą. Nemanau, kad mes buvome nepasiruošę – manau, tai lėmė jų tobulai sužaistas pirmas kėlinys. Turime suprasti, kad norėdami iškovoti pergales, turime žaisti geriau.“

JAV rinktinė iki šių rungtynių buvo laimėjusi visus keturis mačus Filipinuose vidutiniu 28,8 taško skirtumu ir jau anksčiau užsitikrinusi vietą ketvirtfinalyje, tad pralaimėjimas Lietuvai čempioniškų amerikiečių ambicijų nesumažino.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Vis dėlto tai, kas sekmadienio vakarą įvyko „Mall of Asia“ arenoje, taps gera pamoka S.Kerro kariaunai.

„Man patiko šios rungtynės ir tai, kas jose įvyko. Viskas vyksta labai greitai – surinkome komandą, kelias savaites pasitreniravome, o dabar turime kautis dėl aukso medalių, – sakė amerikietis. – Rinktinių krepšinis skiriasi nuo NBA, kalbame apie tai kiekvieną dieną. Mūsų vyrukai turi suprasti, kokios geros komandos čia žaidžia.

Lietuva yra nuostabi komanda – jie dalinasi kamuoliu, pataiko, kerta po krepšiu, jie yra nuostabiai treniruojami. Nekenčiu pralaimėjimų ir šiąnakt ilgai nemiegosiu, bet tam, kad taptume geresni, turime pasisemti įkvėpimo iš šio pralaimėjimo ir tapti geresni. Turime rungtynes pradėti taip, kaip šiandien pradėjome antrą jų pusę – negalime įsivažiuoti pamažu. Tikiuosi, kad mums tai taps pamoka.“

Lietuva yra nuostabi komanda – jie dalinasi kamuoliu, pataiko, kerta po krepšiu, jie yra nuostabiai treniruojami.

Menka paguoda amerikiečiams sekmadienį tapo tai, kad jie jau iškovojo tiesioginį bilietą į Paryžiaus olimpines žaidynes – tai lėmė faktas, jog į ketvirtfinalį prasibrovė šešios Europos ir tik dvi Amerikos komandos JAV ir Kanada. Kadangi Šiaurės ir Pietų Amerikoms bendrai skiriamos dvi vietos žaidynėse, amerikiečiai ir kanadiečiai dėl to jau gali būti ramūs.

„Puiku, kad patekome į olimpines žaidynes, bet tai nesumažina skausmo, kurį šiandien patyrėme pralaimėję, – tikino S.Kerras. – Žinoma, JAV krepšiniui labai svarbu tai, kad mums nereikės varžytis olimpinėje atrankoje, bet jei atvirai, dabar apie tai negalvojame, nes norime laimėti turnyrą, kuriame žaidžiame dabar – pasaulio čempionatą.“

JAV rinktinės treneris spaudos konferencijoje sulaukė ir klausimo, ką darytų kitaip, jei galėtų sužaisti rungtynes su Lietuva iš naujo. Vis dėlto „Warriors“ strategas atsakymo pateikti nenorėjo.

„Neišduosiu paslapčių, nes gali būti, kad vėl prieš juos žaisime. Pasilaikysiu paslaptis sau“, – pabaigoje pajuokavo S.Kerras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas