Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 30

Klausimo apie Lietuvą ir rekordą sulaukęs JAV rinktinės lyderis: „Tikrai nesijaudiname“

„Na, manau, mes laimėsime“, – šyptelėjo Anthony Edwardsas, sulaukęs klausimo apie antrajame pasaulio čempionate laukiančias akistatas su taip pat kol kas nepralaimėjusia Lietuva (3-0) ir Juodkalnija (2-1).

„Mes taip pat nenugalėti. Manau, turime gerus šansus laimėti. Turime puikų trenerių štabą, puikius žaidėjus. Pasitikime savimi ir tikrai nesijaudiname dėl tų vyrukų, kurie mūsų laukia“, – tęsė JAV (3-0) lyderis.

Kur kas diplomatiškesnis buvo šalia sėdėjęs treneris Steve‘as Kerras, sulaukęs klausimo apie laukiančią akistatą su Lietuva.

„Manau, kad kitos mūsų rungtynės bus su Juodkalnija“, – žurnalistą pataisė amerikiečių strategas.

VIDEO: JAV rinktinės spaudos konferencija po pergalės prieš Jordaniją

„Žinome, kad čempionate dabar bus sunkiau. Patekome į antrąjį etapą, kuriame rinktinių sumažėjo nuo 32 iki 16-os. Liko geriausios komandos ir turėsime žaisti tikrai gerai, kad laimėtume“, – teigė S.Kerras.

Pirmąjį pasaulio čempionato etapą amerikiečiai įveikė su vėjeliu: 99:72 nupūtė Naująją Zelandiją, 109:81 – Graikiją ir 110:62 – Jordaniją.

Rezultatyviausiai JAV rinktinėje šiuose mačuose žaidė būtent A.Edwardsas, rinkęs po 16,3 taško per šiek tiek mažiau nei 21 minutę.

VIDEO: Lietuvos rinktinės taktiką gyręs Linas Kleiza: „Tikrai gali būti geros rungtynės su amerikiečiais“

Įdomu, kad spaudos konferencijoje, vykusioje po lengvos pergalės prieš Jordaniją, A.Edwardsas sulaukė klausimo ir apie Kevino Duranto taškų rekordą JAV rinktinėje. 2010-aisiais KD įmetė 38 taškus į Lietuvos rinktinės krepšį, o daugiau FIBA krepšinyje nėra pelnęs joks amerikietis.

„KD yra turbūt vienas geriausių visų laikų krepšininkų, todėl (pagerinti šį rekordą) bus sunku... Bet aš pabandysiu. Žinoma, aš pabandysiu“, – sukeldamas juoko bangą teigė A.Edwardsas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Anthony Edwardsas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Anthony Edwardsas

„Minnesota Timberwolves“ klube žibančiam 22-ejų atakuojančiam gynėjui, pasirinktam pirmuoju šaukimu 2020-ųjų NBA naujokų biržoje, tai yra pirmoji pažintis su FIBA vyrų krepšiniu, bet jis vertė žurnalistus juoktis ir atsakydamas į klausimą, kaip jam sekasi prisitaikyti prie mažesnės krepšinio aikštelės ir kiek kitokių taisyklių nei NBA lygoje.

„Aš žiūriu paprastai ir aiškiai – turiu įmesti kamuolį į krepšį ir sustabdyti varžovą gynyboje. Nežinau, ką galvoja treneris“, – teigė A.Edwardsas.

„Štai dėl ko mes jį mylime. Tai yra viskas, ko iš jo mums reikia“, – auklėtiniui atsakė S.Kerras.

„Mes stengėmės pabrėžti FIBA krepšinio skirtumus treniruotėse. Sakyčiau, kad ateityje mums reikia suprasti, jog teisėjai švilpia daug pražangų po metimų pašokus. Ne tik mūsų rungtynėse. Visose. Turime geriau gintis tokiose situacijose. Neprasižengti“, – teigė 57-erių specialistas, vyr. treneriu JAV rinktinėje dirbantis nuo 2021-ųjų.

Su Lietuvos rinktine amerikiečiai žais sekmadienį 15:40 val.

Standings provided by Sofascore

Daugiau krepšinio čempionato naujienų skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas