Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 03

„Knicks“ primirštas R.Jokubaitis – apie JAV žvaigždyno iššūkį ir graikišką mokytoją

Rokas Jokubaitis per keturis pasaulio čempionato susitikimus įrodė, kad Šarūno Jasikevičiaus ir Manto Kalniečio pamainos etiketė jam buvo klijuojama ne be reikalo. Vos 22-ejų mažeikiškis drąsiai apsiėmė Lietuvos rinktinės pagrindinio generolo vaidmenį ir atvedė komandą jau link keturių pergalių. Bet dabar jo laukia rimčiausias išbandymas – pirma karjeros akistata su JAV žvaigždynu.
Rokas Jokubaitis
Rokas Jokubaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Rokai, jums leidus. Aš suprantu, kad čia visa kita, bet jums leidus“, – iš šalies atskriejo sarkastiškas Lietuvos rinktinės kapitono Jono Valančiūno komentaras.

Mūsų komandos vyrai jau keliavo link autobuso po treniruotės, kai Rokas Jokubaitis dar kalbėjosi su 15min žurnalistu.

Pokalbis užsitęsė ne tik dėl sklandžiai mintis dėstančio ir į kiekvieną atsakymą išsamiai atsakančio įžaidėjo iškalbos, bet ir dėl jo darbštumo treniruotėje.

Kai daugelis Lietuvos rinktinės narių jau dalino interviu žiniasklaidai arba nusiavę batus ruošėsi keliauti atgal į viešbutį, 22-ejų „Barcelona“ įžaidėjas tęsė tolimų metimų serijas ir keikėsi kaskart, kai kamuolys neskrosdavo tinklelio.

Ir visa tai nepaisant to, kad dar prieš 14 valandų R.Jokubaitis buvo svarbiausias Lietuvos rinktinės pergalės prieš Graikiją kalvis, smeigęs visus tris tritaškius, pelnęs 19 taškų, išdalinęs 6 perdavimus ir su 25 naudingumo balais atsiėmęs jau trečią iš eilės rungtynių naudingiausio žaidėjo apdovanojimą.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rokas Jokubaitis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rokas Jokubaitis

Po 13,8 taško, 5,5 rezultatyvaus perdavimo ir 17,8 efektyvumo balo Maniloje renkantis mažeikiškis kol kas nuostabiai užpildo didelius pagrindinio Lietuvos rinktinės generolo batus, bet dabar jo laukia kol kas rimčiausias iššūkis.

Prieš dvejus metus NBA naujokų biržoje „New York Knicks“ klubo pakviestas lietuvis stos prieš ryškią Niujorko komandos žvaigždę Jaleną Brunsoną ir visą JAV rinktinę, kuri, kaip ir Lietuva bei dar trys komandos, dar nėra patyrusi nesėkmių pasaulio krepšinio pirmenybėse.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Apie išblėsusį „Knicks“ dėmesį, intriguojančią akistatą su amerikiečiais, Graikijos amerikiečio pamokas ir pagrindinio rinktinės įžaidėjo vaidmenį – išsamus 15min pokalbis su Roku Jokubaičiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas