Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

L.Kleiza – apie grupių etape pereitą ugnį ir būtinybę žaisti „lietuvišką krepšinį“: „Žiūriu pozityviai“

Lino Kleizos nenustebino buksuojantis Lietuvos rinktinės žaidimas olimpiniame atrankos turnyre. Jo manymu, tai – logiška, mat komandišką ir taktiškai brandų krepšinį žaidžiančioms rinktinėms, kaip Lietuva, reikalingas ilgesnis pasirengimo periodas, o šįkart Kazio Maksvyčio kariauna laiko daug neturėjo.

„Visada Lietuvai sunku žaisti turint mažai laiko pasirengimui. Mes komandinį krepšinį žaidžianti komanda, reikia ir susižaisti, ir gynybą sustyguoti. Aišku, žaidimas neramina, bet komanda turi daug rezervo, daug žaidėjų dar nesužaidė pagal savo galimybes. Visos komandos su tuo susiduria, mūsų situacija sunkesnė tik tuo, kad mūsų žaidimui komandinis krepšinis ypač svarbus“, – 15min.lt laidoje „Pikenrolas“ bendraudamas su žurnalistu Roku Pakėnu kalbėjo L.Kleiza.

„Manau, svarbiausia – laimėti šį turnyrą, o aukštos žaidimo kokybės tikėtis neverta, nes tam reikia laiko, o laiko daug nebuvo. Reikia laimėti bet kaip ir bet kokiu žaidimu. Aišku, tai sudėtinga – reiks ir kokybės pridėti, bet reikia kovoti, daužytis ir laimėti bent vienu tašku. To šiame etape užtenka“, – pridūrė L.Kleiza.

FIBA nuotr./Domantas Sabonis
FIBA nuotr./Domantas Sabonis

Puerto Rike vykstančiame atrankos turnyre lietuviai grupėje įveikė ir Meksiką, ir Dramblio Kaulo Krantą. Pusfinalyje susitiks su Italijos komanda, o kitoje poroje dėl bilieto į finalą kovos Meksika ir Puerto Rikas.

„Čia niekas tavęs negailės. Čia negali ieškoti pasiteisinimų. Negali verkti, kad kažkas neveikia. Čia reikia kovos ir nusiteikimo iki galo, to užteks. Svarbu – išeiti į olimpiadą, o jai pasiruošti dar laiko bus“.

Pasak L.Kleizos, atsistatymas po pirmųjų dviejų mačų – dabar svarbiausias faktorius.

„Nieko žaidime keisti nereikia. Svarbiausia, kad žaidėjai švieži būtų, nes individuali gynyba vėl daug lems. Šioje situacijoje labai svarbus žaidėjų šviežumas, šviežesnės kojos. Viskas ant dabar pastatyta, ant energijos. Ant kovos ir individualaus žaidimo. Lietuva turi talento laimėti. Laimėti ir reikia, o ne idealų žaidimą rodyti“, – „Pikenrolo“ laidoje kalbėjo L.Kleiza.

Pasak jo, tik į naudą, kad grupėje lietuviams teko išgyventi dramas.

„Rinktinė susidūrė su dramatiškomis rungtynėmis. Komanda auga per ugnį, kai reikia vytis ir laimėti paskutiniais metimais. Aš tokią pergalę vertinčiau pozityviai, daug pasitikėjimo duoda. Nematau didelės problemos, kad [prieš Dramblio Kaulo Krantą] laimėjome tik keliais taškais – reikia priimti tai kaip gerą pamoką. Geriau laimėti tokias rungtynes su nemažai iššūkių nei laimėti +25 taškais, bet po to susidurti su stipresniu varžovu nepraėjus tos ugnies“, – sakė L.Kleiza.

LTU Basketball nuotr./Olimpinis krepšinio atrankos turnyras Lietuvos komandai prasidėjo pergale prieš Meksiką. Marius Grigonis
LTU Basketball nuotr./Olimpinis krepšinio atrankos turnyras Lietuvos komandai prasidėjo pergale prieš Meksiką. Marius Grigonis

Buvęs Lietuvos rinktinės žaidėjas tikino, kad su Italija ir galimu varžovu turnyro finale bus daug vargo, bet reikia nepasimesti ir išlaikyti „lietuviško krepšinio“ braižą.

„Nicola Melli nebus lengvas varžovas Domantui Saboniui. Jis labai gynyboje labai įkyrus, yra Jokičių uždengęs Europos čempionate. Tai nėra komanda, kuri labai išnaudos tavo silpnąsias vietas ir žais taktiškai. Žinome, pietų valstybės žaidžia ant emocijos.

Tos komandos žaidžia kitaip – daug individualaus žaidimo, ir reikės tvarkytis su tuo padriku žaidimu. Mums tai nėra parankiausias krepšinis, bet reik išmokti su tuo tvarkytis. Dabar reikia prisiminti lietuvišką krepšinį. Kai kuriais atvejais tai nebus gražiausias krepšinis, bet išims emocijas, sulėtins žaidimą ir individualiai stipresniems varžovų žaidėjams apsunkins rungtynes“, – kalbėjo L.Kleiza.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai