Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 06

Latviško lazerio malonės meldę vokiečiai – apie neįtikėtiną Latviją ir Lietuvos pavyzdį

Visa „Mall of Asia“ arena nuščiuvo. Davis Bertanis, iki tol taikliai sviedęs net šešis tritaškius, pakilo mesti lemiamo metimo, galėjusio lemti dar vieną latvišką sensaciją pasaulio krepšinio čempionato. Link tikslo keliavęs kamuolys trenkėsi į lanką ir pasaką kūrę latviai buvo priversti pripažinti vokiečių pranašumą. „Prašau, nepataikyk!“ – savo mintis lemiamo metimo metu prisiminė D.Bertanio malonės meldę vokiečiai.

Ilgą laiką taškas į tašką vykusios rungtynės pakrypo vokiečių linkme, kai jie pradėjo ketvirtąjį kėlinį spurtu 12:1 ir atitolo rekordiniu 14 taškų skirtumu 74:60.

Atrodė, kad Latvija, iš turnyro jau eliminavusi Prancūziją, Ispaniją ir Braziliją, palūš ir vokiečiai užtikrintai žengs į pusfinalį.

Bet tik ne ši, įspūdingą charakterį viso turnyro metu demonstravusi komanda.

Trys latvių tritaškiai nukirpo Vokietijos persvarą iki 5 taškų, o tuomet prasidėjo praėjusiame sezone Kėdainiuose žaidusio Arturo Žagaro spektaklis.

Latvis pelnė šešis taškus iš eilės, reidais link krepšio pjaustė gerokai aukštesnių ir fiziškesnių vokiečių gynybą, o skirtumas tarp komandų ištirpo iki 2 taškų (79:81).

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Košmariškas rungtynes žaidęs Dennisas Schroderis galėjo įtvirtinti vokiečių pergalę, bet prametė likus 7 sekundėms, o tai atvėrė tarpą latviams, pro kurį jie bandė pralįsti D.Bertanio šūviu.

„Oklahoma City Thunder“ snaiperis, pravardžiuojamas latviškuoju lazeriu, sviedė metimą iš labai toli, bet gerą trajektoriją pagavęs žaidimo įrankis į lanko skylę neįkrito ir Vokietija lengviau atsiduso: laimėję prieš Latviją, vokiečiai žengė į pusfinalį antrą kartą šalies istorijoje.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

„Prašau, nepataikyk, – savo mintis D.Bertaniui išleidus kamuolį prisiminė vokiečių lyderis, po traumos sugrįžęs Franzas Wagneris. – Galvojau tik tiek – prašau, nepataikyk to metimo.“

„Meldžiausi, kad jis neįmestų. Laimei, taip ir įvyko“, – komandos draugui pritarė ir 10 taškų pelnęs Johannesas Thiemannas.

Meldžiausi, kad jis neįmestų.

Vokiečių maldos išsipildė – latvis nepataikė. Bet mūsų kaimynus eliminavę vieni turnyro favoritų, kurie vieninteliai dar nepatyrė pralaimėjimo pasaulio čempionate ir iškovojo jau šešias pergales, nukėlė kepures prieš rimtą kovą jiems pasiūliusius latvius.

„Jie yra mano mėgstamiausia šio turnyro komanda. Jie žaidžia kietai, žaidžia kartu, žaidžia teisingai ir turi puikių krepšininkų savo gretose“, – sakė F.Wagneris brolis Moritzas, įmetęs 12 taškų.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

„Didelė pagarba Latvijai. Jie žaidė kietai, pataikė daug tritaškių, įveikė daug stiprių komandų šiame turnyre. Latvija – labai gera komanda“, – varžovams liaupsių negailėjo ir vokiečių vedlys Dennisas Schroderis.

„Latvija pasirodė neįtikėtinai. Tai, kaip jie žaidė, kokias komandas įveikė, yra beprotiška. Jie sužaidė įspūdingą turnyrą“, – sakė J.Thiemannas.

Iškovoti pergalę vokiečiams nesutrukdė nė tai, jog košmarišką mačą sužaidė D.Schroderis. Jis prametė pirmus 12 savo metimų, o susitikimą užbaigė pataikęs vos 4 iš 26. Jis pelnė 9 taškus (4/18 dvit., 0/8 trit., 1/1 baud.), atliko 4 rezultatyvius perdavimus, 4 kartus suklydo ir surinko -10 naudingumo balų.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

„Tai turbūt blogiausios mano karjeros rungtynės. Bet mes vis tiek esame pusfinalyje. Pagarba mano komandos draugams, kurie leido mums šiandien laimėti. Tai yra pavyzdys to, kokia ypatinga ir vieninga komanda esame“, – sakė „Los Angeles Lakers“ iki šiol žaidęs vokietis, nuo kito sezono rungtyniausiantis „Toronto Raptors“.

Kitas vokiečių iššūkis – JAV, vakar net 100:63 ketvirtfinalyje sudorojusios Italiją.

Tai bus antras kartas, kai vokiečiai žais planetos pirmenybių pusfinalyje – 2002 metais Dirko Nowitzki vedama komanda 80:86 nusileido Argentinai.

Nors rungtynių favoritais neabejotinai bus laikomi amerikiečiai, vokiečiai žino, kad gali įveikti oponentus, o tą jiems jau įrodė lietuviai.

„JAV įveikti labai sudėtinga, bet Lietuva parodė, kaip tą padaryti. Manau, kad jie yra įveikiami, nors, žinoma, laukia sudėtingos rungtynės“, – sakė J.Thiemannas.

FIBA nuotr./Tyrese'as Haliburtonas ir Austinas Reavesas
FIBA nuotr./Tyrese'as Haliburtonas ir Austinas Reavesas

„Šiandien turime pasimėgauti šia pergale, o rytoj peržiūrėti vaizdo įrašus ir pasiruošti pusfinaliui“, – pridūrė D.Schroderis.

JAV ir Vokietijos akistata, kaip ir kitas pusfinalis, kuriame Serbija žais prieš Kanadą arba Slovėniją, vyks penktadienį.

VIDEO: Latvių treneris Luca Banchi kelia galvą: „Nors pralaimėjome, tai yra neįtikėtina istorija“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas