Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 05

Lietuvių elgesys motyvavo amerikiečius: „Krepšinio dievai juos nubaudė“

JAV krepšininkai įspūdingai sureagavo į pirmą pralaimėjimą pasaulio krepšinio čempionate, o prieš turnyro ketvirtfinalį juos papildomai įkvėpė ir Lietuvos rinktinės žaidėjų elgesys po pergalės prieš amerikiečius.

Steve'o Kerro treniruojama JAV rinktinė nuo pirmų minučių įjungė dominavimo režimą ir nepaliko jokių šansų Italijai, kurią vienu metu taršė net 41 taško skirtumu, o galiausiai pasiekė pergalę 100:63.

Tai buvo puiki amerikiečių reakcija į tai, kas šokiravo pasaulį sekmadienį, kai Lietuvos rinktinė po įspūdingo pirmojo kėlinio parklupdė olimpinius čempionus 110:104.

Maža to, lietuviai po susitikimo nevengė ir lengvai pašiepti amerikiečių, kai rungtynių herojus Vaidas Kariniauskas buvo užfiksuotas su iš pačių JAV krepšininkų gauta amerikietiška kepuraite.

Praėjo dvi dienos ir stalai apsisuko – amerikiečiai lengvai laimėjo, o Lietuva 68:87 krito prieš Serbiją ir pasitraukė iš kovos dėl medalių.

„Tai buvo nauja diena. Negali pernelyg aukštai kilti po pergalių ir negali kristi po pralaimėjimų, – po pergalės prieš Italiją 15min sakė 7 taškus pelnęs ir 7 kamuolius sugriebęs Bobby Portisas. – Pailsėjome, persigrupavome, pasimokėme ir supratome, negalime tiesiog įeiti į rungtynes pamažu, kaip NBA, o turime jas pradėti stipriai nuo pat pradžios. Didžiuojuosi komanda ir džiaugiuosi, kaip sureagavome į pralaimėjimą. Dabar turime kelias laisvas dienas, o penktadienį kilsime į dar vieną kovą.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

15min paklausė „Milwaukee Bucks“ vidurio puolėjo, ar jį nustebino rezultatas ankstesnėse rungtynėse tarp lietuvių ir serbų, o B.Portisas tam turėjo išsamų atsakymą bei priminė, kaip lietuviai elgėsi po pergalės prieš JAV.

„Nenustebino. Kartais tiesiog privalai išlikti kuklus. Manau, kad jie tiesiog pakilo per aukštai, demonstravosi su JAV kepuraitėmis ir panašiai, o krepšinio dievai juos nubaudė. Jie pataikė viską prieš mus, bet nebesugebėjo pataikyti šiandien. Nenoriu nuvertinti Serbijos, bet taip jau kartais nutinka. Visos aštuonios komandos, kurios pateko į šį etapą, yra puikios komandos. Sveikinimai Serbijai, bet mums šiuo metu rūpime tik mes patys“, – teigė amerikietis.

FIBA nuotr./Bobby Portisas
FIBA nuotr./Bobby Portisas

Ar jį supykdė lietuvių veiksmai po pergalės prieš JAV?

„Nebuvome pikti, bet kartais užknisa, kai įsijungi socialinius tinklus ir tai pamatai. Bet tokiais atvejais gali rinktis du kelius: supykti arba neeikvoti energijos, panaudoti tai kaip motyvaciją ir žaisti išdidžiai bei atsakyti į tai savo žaidimu“, – teigė B.Portisas.

15min teiravosi ir kitų amerikiečių, ar juos nustebino Lietuvos pralaimėjimas dideliu skirtumu.

„Ne, manęs tai nenustebino, – teigė daug apkalbų po mačo su lietuviais sulaukęs Austinas Reavesas. – Lietuva yra puiki komanda. Nesitikėjau, kad pralaimės tokiu skirtumu. Žinojau, kad laukia puikus mūšis, nes Serbija irgi turi gerą rinktinę. Sporte niekada negali kažkuo stebėtis, nes staigmenos gali nutikti bet kada. Reikiamu metu komanda gali tiesiog iššauti.“

„Manęs nenustebino Lietuvos pralaimėjimas Serbijai, nes aštuonetas sudarytas tik iš stiprių komandų, – pridūrė „Indiana Pacers“ lyderis Tyrese'as Haliburtonas. – Krepšinyje gali nutikti bet kas ir šioje turnyro stadijoje bet kuri komanda gali iškovoti pergalę. Tai buvo puiki Serbijos pergalė.“

FIBA nuotr./Tyrese'as Haliburtonas ir Austinas Reavesas
FIBA nuotr./Tyrese'as Haliburtonas ir Austinas Reavesas

Patys amerikiečiai su pergale žengė į pusfinalį, kuriame nebuvo 2019 m. pasaulio čempionate. Sutriuškinę italus, jie žais prieš Vokietiją arba Latviją.

A.Reavesas dar po rungtynių prieš Lietuva teigė, kad pralaimėjimas amerikiečiams yra puikus žadintuvas ir supratimas, kad ne viskas Maniloje bus paprasta, o tam pritarė ir B.Portisas.

„Tai buvo puikus žadintuvas mums, – po pergalės prieš Italiją sakė amerikietis. – Esame Filipinuose, bet kaskart įsijungę socialinius tinklus ar televiziją matome kritiką, kurios sulaukėme po pralaimėjimo. Tai mums tapo didele motyvacija. Mums, kaip krepšinio šaliai, iškelta aukšta kartelė – privalome laimėti kaskart, o pralaimėjimai nėra priimtini. Tai buvo geras testas mums. Kartais tokie žadintuvai praverčia. Man patiko, kaip mano komanda sureagavo šį vakarą.“

Jie tiesiog pakilo per aukštai, demonstravosi su JAV kepuraitėmis ir panašiai, o krepšinio dievai juos nubaudė.

„Po pralaimėjimo Lietuvai norėjome sureaguoti teisingai, – sakė T.Haliburtonas, su 18 taškų, 5 rezultatyviais perdavimais ir 25 naudingumo balais buvęs antras pagal naudingumą komandoje po Mikalo Bridgeso. – Tai buvo svarbiausias dalykas šiandien – teisinga reakcija. Norėjome atlikti geresnį darbą gynyboje. Spaudėme varžovus per visą aikštelę, žaidėme aukštu tempu. Turime kiekvienam varžovui apsunkinti gyvenimą kaip įmanydami. O dabar žvelgiame į kitas rungtynes.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas