Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
07 01

Lietuvos rinktinėje – atsiskaityti turėjęs NBA čempionas: „10 metų to laukiau“

Parodžius charakterį sunkiausiomis akimirkomis sporte, dažnai prisimenamas čempioniškas mentalitetas. Jo Lietuvos rinktinėje trūkti neturėtų – vien jos trenerių štabe yra trys ką tik čempionais tapę vyrai, vienas kurių dar ką tik atšventė didžiausią karjeros triumfą.

Iš įvairiausių pasaulio kampelių į Lietuvos rinktinę susirinko 12 krepšininkų, sieksiančių sugrąžinti mūsų šalį į olimpinį krepšinio turnyrą.

Jiems nurodymus Puerto Rike dalins septyni trenerių štabo nariai, tarp kurių beveik pusė į rinktinės stovyklą atvyko su ypač geromis emocijomis.

Giedrius Žibėnas ir Gustas Maskoliūnas dar birželio 12-ąją laistėsi čempionišku šampanu Vilniaus „Rytui“ iškovojus LKL titulą.

LKL.LT nuotr./Giedrius Žibėnas
LKL.LT nuotr./Giedrius Žibėnas

Penkiomis dienomis vėliau triumfuodamas rankas į viršų kėlė ir Benas Matkevičius – Kazio Maksvyčio asistentas šventė „Boston Celtics“ klubo, kuriame dirba skautu, laimėtą NBA čempionų trofėjų. Jis tapo tik ketvirtuoju lietuviu po Alvydo Pazdrazdžio, Tomo Balčėčio ir Martyno Pociaus, laimėjusiu stipriausią pasaulio lygą.

„Aišku, tai prisideda prie gero klimato, labai geros emocijos, – 15min paklaustas apie čempioniškas nuotaikas Lietuvos rinktinės trenerių štabe sakė 41-erių B.Matkevičius. – Man asmeniškai tai yra gyvenimo pasiekimas. Džiaugiuosi, kad galiu tai išgyventi ir atšvęsti, ką jau ir padariau. Bet dabar laikas kitus dalykus atlikti, siekti kito tikslo.

Atvažiavau su geromis emocijomis, o kiti treneriai mane pasitiko su geromis emocijomis, tad labai faina čia sugrįžti. Labai smagiai dirbame, matyti ir nusiteikimas komandoje, pozityvios emocijos. Labai trumpas laikotarpis, tad negali būti laiko kitoms temoms, negatyvui. Jaučiasi, kad visi gerai nusiteikę ir eina į priekį pozityviai – ne tik aš“, – juokėsi trenerių štabo narys.

Tiesa, NBA čempiono statusas B.Matkevičiui turi savo kainą.

„Tegu kalba tik apie rinktinę!“ – nurodymą prieš B.Matkevičiui pradedant interviu išdėstė kažkuris Lietuvos rinktinės štabo narys.

„Nusiimk karūną nuo galvos!“ – praeidamas pro su 15min kalbantį B.Matkevičių šūktelėjo K.Maksvytis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas