Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 01

Neįtikėtina: Latvija parbloškė ir pasaulio čempionus

Nukraujavę, laikyti mačo autsaideriais Latvijos krepšininkai (3-1) sukūrė dar vieną staigmeną pasaulio krepšinio čempionate. L grupės rungtynėse latviai atgijo ketvirtajame kėlinyje ir 74:69 (17:16, 12:16, 18:26, 27:11) nukovė Ispanijos rinktinę (3-1).

Šiame čempionate jau eliminavę prancūzus, latviai nustebino ir Ispaniją ir susikūrė sau istorines galimybes iškopti į ketvirtfinalį.

Pasaulio čempionato debiutantai 74:69 įveikė Ispaniją, kuri iki tol pasaulio pirmenybėse buvo laimėjusi 11 mačų iš eilės, tarp jų ir finalą 2019 metais, kai iškovojo auksą.

Pernai ir Europos čempionų titulą iškovoję ispanai šiame planetos čempionate sklandžiai perėjo pirmą etapą, bet šįkart sulaukė Luca Banchi treniruojamos Latvijos komandos pasipriešinimo.

Penktadienį mačas vyko permainingai. Trečiajame kėlinyje nors latviai pirmavo, Rolando Šmito ir Artūro Žagaro pražangos apsunkino padėtį.

Ispanai buvo įgiję 12 taškų persvarą, bet latviai grūmėsi iki pabaigos.

Ketvirtą kėlinį jie pradėjo 14:3, o įpusėjus paskutiniam ketvirčiui Latvija išlygino rezultatą (61:61). 2022 metų Europos čempionų treneris Sergio Scariolo turėjo imti minutės pertraukėlę.

Latviai išsiveržė į priekį, o likus 23 sek. prie dviejų taškų persvaros Kristeksas Žorikas pataikė antrą baudą iš dviejų.

Dario Brizuela prasiveržęs prametė dvitaškį, o likus žaisti 8,6 sek. Rodionas Kuručas stojo prie baudų metimų linijos. Latvis įtvirtino dar vieną fantastinę pergalę.

Kauno „Žalgiriui“ atstovaujantis R.Šmitas pelnė 11 taškų.

Kėdainių „Nevėžiui-Optibet“ atstovavęs A.Žagaras surinko 7 taškus ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Primename, kad Latvija į čempionatą atvyko nukraujavusi: dėl traumų tik iš šalies kovas stebi Kristapas Porzingis ir Janis Strelniekas, o pirmajame etape laimėtose rungtynėse prieš prancūzus traumą patyrė ir Dairis Bertanis.

Dabar padėtis labai įdomi L grupėje, kurioje penktadienį dar žais Kanada (3-0) ir Brazilija (2-1). Kanada pirmajame etape įveikė Latviją 101:75.

Viskas spręsis sekmadienį, kai kanadiečiai dar žais su ispanais, o latviai baigs L grupės kovas su brazilais.

Latvija: Davis Bertanis 16, Rodionas Kuručas 13, Rolandas Šmitas, Andrejus Gražulis ir Kristeksas Žorikas po 11, Arturas Žagaras 7;

Ispanija: Willy Hernangomezas 14, Dario Brizuela ir Usmanas Garuba po 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas