Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nikola Jokičius gaudė istorinį trigubą dublį, o Serbija sumalė Puerto Riką

Pralaimėjimu Paryžiaus olimpinių žaidynių krepšinio turnyrą pradėję Serbijos krepšininkai (1-1) reabilitavosi. Svetislavo Pešičiaus auklėtiniai Lilyje net 107:66 (24:12, 28:23, 27:16, 28:15) pervažiavo Puerto Riko rinktinę (0-2).

Abi komandos turnyre startavo pralaimėjimais. Serbai 84:110 nusileido JAV rinktinei, o po 20 metų į žaidynes sugrįžę puertorikiečiai 79:90 pralaimėjo prieš Pietų Sudaną.

Visgi komandų tarpusavio rungtynėse intrigos greitai neliko. Serbai be didesnių problemų rinko taškus iš artimos distancijos, o lietuvių sąskaita į olimpines žaidynes patekusio Puerto Riko lyderiai buvo supančioti gynyboje.

Jau šeštąją rungtynių minutę Bogdanas Bogdanovičius pirmą kartą serbams suteikė dviženklį pranašumą (17:6), o antrojo kėlinio pabaigoje skirtumas išaugo iki didesnio nei 20-ties – 46:25.

Intriga nepakvipo ir po ilgosios pertraukos. Nikola Jokičius kontroliavo rungtynes savo perdavimais, o serbai po trijų kėlinių talžė varžovus jau 79:51. Galiausiai, susitikimas užsibaigė Serbijos pergale 41 taško skirtumu.

Fantastiškai rungtyniavęs N.Jokičius per 23 minutes pelnė 14 taškų (5/7 dvit., 4/5 baud.), atkovojo 15 kamuolių ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus.

Serbas liko per vieną „asistą“ nuo vos ketvirto trigubo dublio olimpinių žaidynių istorijoje – prieš tai juos yra pasiekę yra tik rusas Aleksandras Belovas, amerikietis LeBronas Jamesas ir slovėnas Luka Dončičius. N.Jokičius galėjo prisijungti prie šios kompanijos dar trečio kėlinio pabaigoje, bet jo komandos draugas Nikola Jovičius po NBA žvaigždės perdavimo prametė iš po krepšio.

Nepaisant to, jog ketvirtajame kėlinyje nė nerungtyniavo, vidurio puolėjas užbaigė rungtynes net su 34 naudingumo balais.

Savo ruožtu Puerto Riko lyderiai priminė savo pačių šešėlius. Jose Alvarado pelnė vos 2 taškus (1/2 dvit., 0/4 trit.) ir surinko -2 naudingumo balus, o Tremontas Watersas liko su 5 taškais (1/4 dvit., 1/3 trit.) ir 3 naudingumo balais.

Serbų paskutinėse C grupės rungtynėse lauks Pietų Sudanas. Pergalė užtikrintų jiems bilietą atkrintamosiose, nors ir pralaimėjimo atveju serbai turėtų neblogas galimybes išeiti į ketvirtfinalį iš trečiosios vietos grupėje.

Puerto Rikui dar liko rungtynės su JAV ir tik labai teorinės galimybės žaisti atkrintamosiose.

Serbija: Filipas Petruševas 15 (7/9 dvit., 9 atk. kam.), Nikola Jokičius 14 (15 atk. kam., 9 rez. perd., 34 naud. bal.), Bogdanas Bogdanovičius ir Vasilije Micičius (7 rez. perd.) po 13, Aleksa Avramovičius 12, Nikola Milutinovas 11 (9 atk. kam.), Nikola Jovičius 10.

Puerto Rikas: Christopheris Ortizas 19 (4/7 trit., 6 atk. kam.), Ismaelis Romero 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas