Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Norą pakeisti rinktinę išreiškęs žaidėjas į olimpiadą nevažiuos

Pietų Sudanas dar nepaskelbė savo galutinio dvyliktuko 2024 m. Paryžiaus olimpinėms žaidynėms, nes laukia sprendimo iš FIBA dėl vieno žaidėjo, tačiau planas turėti Thoną Makerį olimpiadoje žlugo.
Thonas Makeris
Thonas Makeris / FIBA

ESPN žurnalistas Olgunas Ulucas pranešė, kad Th.Makeris nori olimpiadoje atstovauti Pietų Sudano rinktinei ir Australijos rinktinė, kurios garbę anksčiau gynė šis krepšininkas, tam neprieštarauja.

FIBA turi patvirtinti šį žingsnį. Pagal ​​vidaus taisyklių 3-22 straipsnius, perėjimas iš vienos šalies į kitą gali būti leidžiamas, jei tai padeda krepšinio plėtrai naujoje šalyje.

Visgi į olimpines žaidynes Th.Makeris su Pietų Sudanu nekeliaus. Pasak atleto, FIBA nespėjo išnagrinėti situacijos.

„Liūdna diena. Procesas prasidėjo balandžio 5 dieną, bet Australijos raštas FIBA pasiekė per vėlai. Pietų Sudano paraiška taip pat buvo pateikta per vėlai.

Toliau aktyviai kreipiamės dėl leidimo, bet tai jau nebus išspręsta prieš olimpiadą. Esu nusivylęs, bet mano tikslas išlieka atstovauti Pietų Sudanui ateities turnyruose. Sėkmės Pietų Sudanui, mano širdis yra su jumis“, – socialiniame tinkle rašė krepšininkas.

FIBA yra nustačiusi konkrečius kriterijus žaidėjams, norintiems pakeisti nacionalinę komandą, siekdama paremti rinktinių programų kūrimą.

Norint pakeisti atstovaujamą šalį, žaidėjas turi turėti tos valstybės pasą, neatstovauti kitai šaliai bent trejus metus oficialiose FIBA varžybose (pasaulio čempionate arba olimpiadoje) bei gauti FIBA patvirtinimą.

Th.Makeris atitinka du iš trijų kriterijų – turi Pietų Sudano pasą ir nėra atstovavęs kitai šaliai pasaulio čempionate ar olimpiadoje.

216 cm ūgio puolėjas žaidė su Australijos rinktinės marškinėliais keliuose atrankų turnyruose, tačiau ne didžiuosiuose.

Th.Makeris turi NBA patirties. Jis 2016 metais buvo pasirinktas 16-uoju šaukimu „Milwaukee Bucks“ ekipos bei ten praleido trejus metus. Vėliau aukštaūgis žaidė „Detroit Pistons“ ir „Cleveland Cavaliers“ komandose, o praėjusį sezoną praleido Beiruto „Al Riyadi“ ekipoje (Libanas).

NBA Th.Makeris sužaidė 263 rungtynes ​​ir vidutiniškai rinko po 4,6 taško.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas