Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 17

Nusivylęs Ą.Tubelis: „Neįsivaizduoju, kur žaisiu kitame sezone“

Tai turėjo būti įprasta spaudos konferencija po pergalingo starto NCAA atkrintamosiose.
Ąžuolas Tubelis
Ąžuolas Tubelis / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

2-ąjį reitinge Pietų konferencijoje turėjusi „Arizona Wildcats“, vedama trečiamečio Ąžuolo Tubelio, „Kovo beprotybės“ starte susitiko su 15-a ekipa – studentais iš „Princeton Tigers“.

„Wildcats“ buvo laikoma daugiau nei aiškia poros favorite. Dar daugiau – net ir pats JAV prezidentas Jose Bidenas būtent Arizonos universiteto krepšininkams prognozavo NCAA auksą.

Tačiau kelionė baigėsi vos prasidėjusi. Nenuspėjama NCAA „Kovo beprotybė“ dar sykį parodė, kodėl yra tokia beprotiška.

Dovydu laikyti „Tigers“ studentai panaikino dviženklį deficitą ir sensacingai patiesė Galijotą – „Wildcats“ ekipą – 59:55.

Pastarosios neišgelbėjo ir galingą pasirodymą surengęs Ąžuolas Tubelis. 22 taškus – kone pusę visos komandos – pelnęs lietuvis buvo rezultatyviausias žaidėjas aikštėje, bet po rungtynių jam teko atsakinėti į klausimus ne apie kitą varžovą, bet apie kitą sezoną.

„Neįsivaizduoju, kada ir kur žaisiu“, – trumpai atsakė susikrimtęs Ą.Tubelis, rašo žurnalistas Bruce‘as Pascoe iš tuscom.com.

„Ką tik patyrėme skaudų pralaimėjimą, todėl negaliu dabar atsakyti. Aš nežinau“, – tęsė lietuvis, žurnalistams teiraujantis ar 20-metis neplanuoja išbandyti savo laimės NBA naujokų biržoje.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Ąžuolas Tubelis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Ąžuolas Tubelis

Šį sezoną Ą.Tubelis žibėjo „Pac-12“ konferencijoje – buvo rezultatyviausias (vid. po 19,9 taško) ir daugiausiai kamuolių (vid. po 9,2) atkovojantis krepšininkas.

Aukštaūgis sulaukė ir įvertinimo – buvo išrinktas į antrąją NCAA simbolinę komandą, tačiau jo sezonas baigėsi gerokai anksčiau laiko. Tokios nesėkmės muša ir per žaidėjo akcijas.

Galimi Ą.Tubelio pasirinkimai dabar – tęsti karjerą Arizonoje, grįžti į Europą arba išbandyti savo laimę NBA naujokų biržoje.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Ąžuolas Tubelis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Ąžuolas Tubelis

20-metis lietuvis sezono metu buvo minimas tarp galimų šaukimų antrajame NBA naujokų biržos rate, tačiau į paskutinįjį ESPN reitingą jau nepateko.

Blogiausia, kad paskelbęs apie savo dalyvavimą NBA naujokų biržoje ir savo pavardės neišgirdęs, jis nebegalėtų toliau žaisti NCAA lygoje.

„Šiuo metu galvoju tik apie tai, kaip tapti geresniu. Reikia laiko pailsėti ir sugrįžti į treniruočių salę“, – užbaigė Ą.Tubelis.

Fiasko patyrusi „Wildcats“ tapo pirmąja per visą NCAA istoriją, kuri antrą sykį krito jau pačiame „Kovo beprotybės“ starte, nors turėjo 2-ąjį reitingą.

Toks pat likimas Arizonos universiteto studentus buvo ištikęs ir lygiai prieš 30 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas