Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 05

Nusivylęs buvęs žalgirietis: „Atvykome čia aukso, bet turime tai pamiršti“

Jockas Landale'as prieš kelias dienas sudarė pirmą savo karjeros sutartį su NBA klubu, bet šiuo metu australo galvoje sukasi tik nacionalinės komandos reikalai.

Buvęs Kauno „Žalgirio“ vidurio puolėjas praėjusį sezoną atsiėmė Australijos NBL lygos naudingiausio žaidėjo prizą, o prieš kelias dienas išpildė vieną savo svajonių.

25-erių centras pagaliau pasirašė sutartį su „San Antonio Spurs“ klubu.

Bet vieną dieną nudžiuginęs australą parodytu dėmesiu, kitą „Spurs“ ir JAV rinktinės strategas Greggas Popovichius nuliūdino J.Landale'ą atimdamas iš jo svajonę laimėti olimpinį auksą.

15 taškų persvarą antrame kėlinyje turėję australai Tokijo olimpinių žaidynių pusfinalyje iššvaistė pranašumą ir nusileido amerikiečiams 78:97, taip jau penktą kartą šalies krepšinio istorijoje pralaimėdami kovą dėl vietos finale.

„Jie ne tik atletiški ir talentingi, bet ir protingi. Jie greitai suprato, kaip mes ginamės ir puolame, bei pakeitė žaidimą. Manau, kad antroje pusėje ir mes nežaidėme taip, kaip turėtume. Be to, nepasinaudojome turėtais šansais“, – liūdnai po pralaimėtų rungtynių kalbėjo australas.

„Scanpix“ nuotr./Jockas Landale'as
„Scanpix“ nuotr./Jockas Landale'as

Buvęs žalgirietis pats pelnė 11 taškų ir atkovojo 6 kamuolius, bet nei jis, nei kiti australai nepajėgė sustabdyti Kevino Duranto ir kitų amerikiečių atakų cunamio.

Antrojo kėlinio antroje pusėje ir trečiajame kėlinyje amerikiečiai atkarpą laimėjo net 48:14, taip išspręsdami rungtynių likimą.

„Padarėme kvailų klaidų, atidavėme jiems kamuolius paprastose situacijose, – lemtingą atkarpą prisiminė J.Landale'as. – Tai dalykai, kuriuos galėtume kontroliuoti ir kuriuos turime pataisyti prieš kitas rungtynes. Kai kuriose atkarpose žaidėme fantastiškai, bet per kitas leidome išslysti pergalei iš rankų. Sunku susitaikyti su pralaimėjimu.“

„Scanpix“ nuotr./Jockas Landale'as
„Scanpix“ nuotr./Jockas Landale'as

Nepaisant to, jog patyrė skaudžią nesėkmę, australų kelionė Tokijuje dar nesibaigė.

Šeštadienį, jau po didžiojo finalo, australai žais rungtynes dėl bronzos ir turės penktą šansą pagaliau užsikabinti olimpinį medalį.

1988, 1996, 2000 ir 2016 metais jo šalies komandai bronza iš rankų išsprūdo, bet J.Landale'as tikisi, kad šį kartą australams pavyks pagaliau užlipti ant prizininkų pakylos.

„Turime pamiršti šias rungtynes ir judėti į priekį. Negalime leisti, kad šis pralaimėjimas mus paveiktų. Esame nusivylę, nes atvykome čia laimėti aukso, bet turime pasinaudoti galimybe perrašyti šalies krepšinio istoriją ir laimėti bronzą. Būtume savanaudžiai, jei leistume dabartinėms emocijoms paveikti mūsų kitas rungtynes. Turime būti motyvuoti ir pamiršti pralaimėjimą pusfinalyje“, – sakė „Spurs“ naujokas.

Turime pamiršti šias rungtynes ir judėti į priekį.

Australai rungtynes dėl bronzos žais šeštadienį 14 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas