Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Oficialu: D.Adomaitis pratęsė sutartį Japonijoje: „Siekis – tapti čempionais“

Tokijo „Alvark“ krepšinio klubas oficialiai pranešė apie pratęstą sutartį su treneriu iš Lietuvos Dainiumi Adomaičiu.

15min žurnalistas Rokas Pakėnas apie pasiektą susitarimą skelbė dar gegužės viduryje.

„Man garbė likti vyr. trenerio pareigose 2024–2025 m. sezonui“, – oficialiame „Alvark“ klubo pranešime cituojamas D.Adomaitis.

„Praėjęs sezonas buvo pilnas emocijų ir aistrų aikštėje, su puikia atmosfera komandoje ir nuostabiu mūsų sirgalių palaikymu.

Kitas sezonas man bus trečiasis. Stengsimės dar labiau, su dar didesne motyvacija sieksime naujo tikslo, siekdami tapti čempionais“, – pridūrė 50-metis strategas iš Lietuvos.

Priminsime, kad kitą sezoną tolimojoje Japonijoje jam talkins ir ilgametis Kauno „Žalgirio“ skautas Evaldas Beržininkaitis.

Prieš metus „Alvark“ sezonas baigėsi pusfinalio etape, šįmet – ketvirtfinalyje, kai lemiamose trečiose serijos rungtynėse traumų ir ligų išbalansuota Tokijo ekipa dramatiškoje kovoje 57:58 nusileido Riukių salų „Golden Kings“ krepšininkams.

Reguliariajame sezone trijų konferencijų lygoje tarp 24 šalies klubų „Alvark“ su 48 pergalėmis ir 12 pralaimėjimų finišavo finišavo 2 vietoje, į priekį užleisdama tik Točigio „Brex“ – 51 pergalė ir 9 nesėkmės.

Pasak 15min šaltinių, „Alvark“ komandoje 40-metis E.Beržininkaitis pakeis ilgametį D.Adomaičio talkininką latvį Uvį Helmanį.

zalgiris.lt nuotr./„Žalgirio“ treneriai
zalgiris.lt nuotr./„Žalgirio“ treneriai

Daugkartinių Lietuvos čempionų gretose E.Beržininkaitis darbavosi nuo 2013-ųjų iki 2021-ųjų metų, komandą paliko po pirmojo Martino Schillerio sezono Nemuno saloje ir trumpam persikėlė į Jonavos „CBet“ ekipą, tačiau grįžo į „Žalgirį“ 2022-ųjų lapkritį ir šiuo metu varžosi Lietuvos krepšinio lygos finalo serijoje su Vilniaus „Rytu“.

Kitą sezoną „Alvark“ komandoje turėtų žaisti ir 30-metis 208 cm ūgio vidurio puolėjas Artūras Gudaitis, praėjusią vasarą su Tokijo komanda sudaręs dvejų metų sutartį pagal formulę „1+1“.

BC Tokijo „Alvark“/Dainius Adomaitis ir Artūras Gudaitis
BC Tokijo „Alvark“/Dainius Adomaitis ir Artūras Gudaitis

Šį sezoną Japonijos pirmenybėse iš Klaipėdos kilęs centras per 21 minutę rinko po 10,5 taško, atkovojo po 6,3 kamuolio, blokavo po 1,3 metimo ir fiksavo po 13,8 naudingumo balo per mačą.

VIDEO: PIKENROLAS: aplodismentai Šarui, diskusija dėl Eurolygos MVP ir naujas „Žalgirio“ taikinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi