Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 03

Pasaulio čempionato starte – U-17 rinktinės spurtas 17:0 ir įspūdinga pergalė

Lietuvos U-17 rinktinė nuostabia pergale pradėjo pasaulio čempionatą Ispanijoje – pirmosiose rungtynėse šeimininkus Remigijaus Bardausko auklėtiniai nugalėjo 71:68 (19:20, 10:14, 17:11, 25:23).
Justas Stonkus
Justas Stonkus / nuotr. FIBA
Temos: 1 Krepšinis

Pirmoji rungtynių pusė buvo apylygė, tačiau trečiojo kėlinio pradžioje lietuviai strigo puolime, o ispanai padidino pranašumą iki dviženklės ribos (39:29). Iš viso Ispanijos komandos spurtas išsitęsė iki 9:0 ir lietuvaičių deficitas siekė 14 taškų.

Vis dėlto tuomet situacija pasikeitė kardinaliai ir Lietuvos rinktinė ėmė dominuoti – net 17:0 atkarpą laimėjo lietuviai bei veržėsi į priekį. Po trijų kėlinių mūsų šalies ekipa buvo priekyje 46:45.

Likus žaisti lygiai minutę lemiamame ketvirtyje, Vytautas Žygas pataikė vieną baudos metimą iš dviejų ir padidino pranašumą iki keturių taškų (64:60). Netrukus ir ispanai atsakė viena tikslia bauda.

Netrukus pražanga buvo sustabdytas ir Kristupas Kepežinskas, kuriam pavyko pataikyti vieną baudos metimą (65:61).

Likus žaisti 20 sek., varžovai pataikė metimą iš vidutinio nuotolio nuo lentos. Ispanija tuomet ėmėsi pražangų taktikos ir vėl K.Kepežinskas buvo pasiųstas prie baudų metimo linijos – šįkart nesuklydo (67:63).

Sergio De Larrea taip pat pataikė dvi baudas ir vėl sušvelnino ispanų atsilikimą iki dviejų. J.Stonkus, likus 10 sek., nuo baudų linijos metė tiksliai – 69:65.

nuotr. FIBA/Rungtynių akimirka
nuotr. FIBA/Rungtynių akimirka

Kai švieslentė rodė likusias 4,2 sek., nuostabų tritaškį pataikė S.De Larrea. Po minutės pertraukėlės vėl J.Stonkus buvo pasiųstas mesti baudų – jis demonstravo šaltakraujiškumą (71:68).

Ispanai paskutinį metimą paleido nuo vidurio linijos, bet kamuolys tėškėsi į lanką, o Lietuvos rinktinė šoko pergalės šokį.

J.Stonkus tempė į priekį Lietuvos komandą – 16-metis pelnė net 24 taškus. Petras Padegimas pridėjo 12 taškų, Aleksas Bieliauskas – 10 taškų ir 12 atkovotų kamuolių.

Kovą dėl kamuolių Lietuva laimėjo 37:33. Ispanai atliko daugiau rezultatyvių perdavimų – 19 prieš 8. Lietuviai suklydo 14 kartų, varžovai – 10.

B grupėje su Lietuva ir Ispanija taip pat yra Dominikos Respublika bei Japonija. Antrąsias rungtynes lietuviai žais sekmadienį prieš Dominikos Respubliką.

Lietuva: J.Stonkus 24, P.Padegimas 12 (8 atk. kam.), A.Bieliauskas 10 (12 atk. kam.), K.Kepežinskas ir D.Kazakevičius po 6, N.Stuknys 5, V.Žygas ir A.Navickas po 3, N.Kulieša 2.

Ispanija: A.M.Gomezas 15, S.De Larrea ir I.A.Perezas po 13.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas