Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 01

Per plauką nuo istorinio pasiekimo likęs Luka guodėsi: „Žaidynes stebiu tik per televiziją“

Luka Dončičius išlieka Slovėnijos krepšinio rinktinės pergalių garantu. Ryškiausia šios šalies krepšinio žvaigždė nebuvo tokia rezultatyvi, kaip įprasta, bet kitais būdais atvedė Slovėniją į pergalę prieš Ispaniją Tokijo olimpinių žaidynių grupių etapo pabaigoje.
Luka Dončičius
Luka Dončičius / „Scanpix“ nuotr.

9 minutės ir 12 sekundžių – tiek laiko užtruko L.Dončičius, kol gavo trečiąją pražangą pirmojo kėlinio pabaigoje.

Nors slovėnų žvaigždė bandė apeliuoti į arbitrus, kad Alexas Abrinesas nespėjo užsiimti pozicijos gynyboje, teisėjai liko neperkalbami, o besikeikdamas Luka nukeliavo ant atsarginių suolo.

Pirmoje rungtynių pusėje 22-ejų „Dallas Mavericks“ vedlys turėjo ir daugiau problemų – keturis kartus suklydo ir sunkiai rado skyles ispanų aikštės gynyboje.

Bet nei netradiciškai gynęsi varžovai, nei keli nepalankūs teisėjų švilpukai L.Dončičiaus iš vėžių neišmušė.

Ketvirtajame kėlinyje jis su komanda perėmė iniciatyvą prieš beveik visą susitikimą iki tol pirmavusius pasaulio čempionus, o po kelių sėkmingų epizodų paskutinę minutę šventę pergalę 95:87 ir pirmąją vietą grupėje, reiškiančią teoriškai parankesnį oponentą ketvirtfinalyje.

„Jie 40 minučių žaidė gindamiesi aikšte, turėjome prie to prisitaikyti. Nežaidėme puikiai, prametėme daug metimų, bet esame patenkinti pergale“, – po kol kas sunkiausios pergalės Tokijuje kalbėjo Luka.

„Scanpix“ nuotr./Luka Dončičius
„Scanpix“ nuotr./Luka Dončičius

Ispanai prieš jį išbandė viską. Asmeniškai slovėnų žvaigždę bent keliose atakose prižiūrėjo net penki žaidėjai, dažnai prieš jį buvo dvigubinama gynyba, o bent trissyk slovėnui teko pabuvoti ant žemės po kontaktų su varžovais. Per vieną iš šių situacijų ispanas Lukai net įtaisė mėlynę.

„Nesitikėjau, kad jie ginsis „box and one“ (gynyba, kai vienas žaidėjas visuomet prižiūrimas asmeniškai, o prieš kitus ginamasi aikštės gynyba – aut. past.). Kiekvieną kartą, kai žaidžiau du prieš du, du gynėjai šokdavo prieš mane. Bet manau, kad prie to prisitaikėme, nors ir prametėme daug metimų. Bet svarbiausia, kad iškovojome pergalę“, – apie netikėtą Sergio Scariolo taikytą gynybą kalbėjo L.Dončičius.

Dabar jo ir kitų slovėnų laukia „mirk arba gyvenk“ mūšis – antradienį Slovėnija kausis ketvirtfinalyje.

Jos varžove bus Vokietija.

„Manau, kad visi trys ligšioliniai mūsų varžovai buvo kieti. Stiprūs oponentai laukia ir ketvirtfinalyje. Bet esame pasiruošę viskam. Išeisime į aikštę pasiruošę 100 procentų“, – žadėjo po 28,3 taško Tokijuje renkantis slovėnas.

„Scanpix“ nuotr./Luka Dončičius
„Scanpix“ nuotr./Luka Dončičius

Prieš Ispaniją jis išsiskyrė ne taškais, o beveik pasiektu trigubu dubliu. Ispanai Luką apribojo iki 12 taškų, tačiau su 14 atkovotų kamuolių ir 9 rezultatyviais perdavimais L.Dončičius vos nepakartojo to, ką olimpinėse žaidynėse yra užfiksavę tik Aleksandras Belovas (1976 m.) ir LeBronas Jamesas (2012 m.).

Tiesa, išgirdęs klausimą, ar trigubas dublis jam svarbus, slovėnas atsakė vienu žodžiu.

„Ne“, – kategoriškas buvo Luka.

22-ejų sportininkui tai yra pirmosios olimpinės žaidynės. Slovėnas aktyviai palaiko savo tautiečius iš kitų sporto šakų socialiniuose tinkluose, o neseniai tviteryje klausė, ar galėtų kažkokiu būdu prasmukti į olimpinių žaidynių teniso turnyro kovą tarp Novako Džokovičiaus ir Alexanderio Zverevo.

Deja, net ir vienai ryškiausių olimpinių žaidynių žvaigždžių nepavyko to padaryti.

„Čia daug sportininkų, daug sporto šakų. Mėgaujuosi, ypač turint omenyje, kad žengiame be pralaimėjimų. Bet nuvykti į tenisą nesugebėjau. Viską stebiu tik per televiziją“, – prikandęs lūpą juokėsi Luka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas