Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pietų Sudano herojus – apie skeptikus, istorinę pergalę ir supainiotą himną: „Mes verti čia būti!“

Pietų Sudanas tapo pirmąja Afrikos komanda nuo 1996 metų, iškovojusia pergalę olimpiniame krepšinio turnyre. Pačiam Pietų Sudanui pergalė prieš Puerto Riką tapo istorine – pirmąja olimpinėse žaidynėse.
Carlikas Jonesas
Carlikas Jonesas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pietų Sudanas C grupės rungtynėse 90:79 nugalėjo Puerto Riką, kuris į olimpinį Paryžių pateko atrankoje eliminavęs Lietuvą.

„Koks tai jausmas? O, žmogau, tai puikus jausmas!“, – į žurnalisto klausimą reagavo Pietų Sudano lyderis Carlikas Jonesas.

„Mavericks“, „Nuggets“, „Bulls“ klubuose žaidęs 26-erių gynėjas, pastarąjį sezoną praleidęs Kinijoje, pridūrė:

„Be Dievo visa tai neįmanoma. Be mano komandos draugų, be trenerių, be sirgalių, manau, kad visa tai neįmanoma. Taigi esame tiesiog palaiminti ir džiaugiuosi, kad mums pavyko tai padaryti“.

Prieš rungtynes per komandų prisistatymą įvyko nesusipratimas – arenoje nuskambėjo ne Pietų Sudano, o Sudano himnas. C.Jonesas sakė, kad tai tik dar labiau užvedė.

„Pasakysiu, kad tai įpylė dar daugiau alyvos į ugnį. Nors motyvacijos mums tikrai netrūko – turėjome daug degalų. Jaučiu, kad daug žmonių nemano, jog mums priklauso čia būti. Daug žmonių mano, kad mes nenusipelnėme čia būti. Bet aš manau, kad turime pilną teisę čia būti. Ir, žinote, mes tikime savimi. Mes tikime komanda. Tuo, ką iki šiol nuveikėme. Ir tiesiog žinome, kad turime tęsti pradėtus darbus“.

2011 m. Pietų Sudanas tapo nepriklausoma valstybe, ir per krepšinį pristatinėja save pasauliui. C.Jonesas sako puikiai suprantąs, ką jo žaidimas krepšinio aikštelėje reiškia daugeliui žmonių:

„Manau, kad jiems tai reiškia visą pasaulį. Kad leidžia žinoti, jog viskas įmanoma, jei tik toliau sunkiai dirbi ir kovoji su sunkumais. Taigi tikiuosi, kad daugybei žmonių padovanosime šypsenas“.

Pergalės prieš Puerto Riką gali pakakti, kad Pietų Sudanas patektų į olimpinių žaidynių ketvirtfinalį, tačiau C.Jonesas nenori sudėti ginklų prieš Serbijos ir JAV rinktines:

„Nekantriai laukiu tų rungtynių. Laukia dvejos sunkios rungtynės, bet mes bandysime kabintis. Tai, kad laukia sunkios rungtynės, nereiškia, kad turime užsisklęsti. Rezultatas ateina, kai atiduodi save šimtu procentų. Manau, kad tampame komanda, kurią reikia gerbti. Ir ta pagarba didėja“.

Kalbama, kad pats C.Jonesas veda derybas su Belgrado „Partizan“ ir po žaidynių persikels į Serbiją, tačiau pats krepšininkas nei patvirtino, nei paneigė, kad sandoris sudarytas. „Ne dabar“, – šyptelėjo C.Jonesas, paklaustas žurnalisto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas