Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po iškritimo iš olimpiados – Pietų Sudano įsiutis ant teisėjų ir FIBA

Pietų Sudanas šeštadienio vakarą 85:96 pralaimėjo lemiamas B grupės rungtynes Serbijos krepšininkams ir buvo priverstas pasitraukti iš Paryžiaus olimpinio turnyro. Visgi aistros įvykiais aikštėje nesibaigė.

Po mačo Pietų Sudano strategas Royalis Ivey iškoneveikė arbitrus ir FIBA.

„Baisi istorija. Jie metė 31 baudos metimą, mes tik šešis. Jūs man pasakykite, kaip tai gali būti. Mano vaikina atiduoda visą savo kraują, prakaitą ir ašaras, o tada mums leidžia mesti tik vieną baudą. Antroje pusėje mes išvis metėme tik vieną baudą“, – pyko strategas.

Anot R.Ivey, mačo metu arbitrai buvo neperkalbami.

„Bandžiau kalbėtis, tačiau jie nekreipė jokio dėmesio. Maža to, jie man skyrė techninę pražangą už atsarginių suolelio elgesį. Ką mano atsistoję vaikinai prie atsarginių suolo turi bendro su žaidimu? Ką keičia tai, kad aš vadovaudamas kartais peržengiu šoninę liniją? Man reikia atsakymo. Paaiškinkite man tai. Esu suglumęs. Aš negaliu. Mano vaikinai ką tik padarė viską, ko jų prašiau. Jie laikėsi žaidimo plano. Jokičius yra puikus žaidėjas. Bogdanovičius yra puikus žaidėjas. Du vaikinai negali tavęs įveikti. Bogdanovičius įmetė 30, o Jokicius – 22 taškus. Jis pataikė 12 baudos metimų, bet jūs man pasakykite, kas čia buvo. Nusiųsime įrašus FIBA ir Olimpiniam komitetui ir parodysime jiems visa tai“, – niršo afrikietis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Royalis Ivey
AFP/„Scanpix“ nuotr./Royalis Ivey

Pietų Sudano federacijos prezidentas ir nacionalinės rinktinės trenerio asistentas Luolas Dengas pakartojo R.Ivey žodžius ir kaltino teisėjus, kad šie sąmoningai taikė skirtingus kriterijus abiem komandoms.

Jis pridūrė, kad nė vienas teisėjas neatstovauja Afrikai olimpinėse žaidynėse.

„Nežinau, kodėl olimpinėse žaidynėse nėra Afrikos teisėjų. Tai yra 2024 m. Na, nežinau, kokia to priežastis. Galite sakyti, ką norite, bet jei atstovaujame žemynui, turime būti atstovaujami visapusiškai.

Jei šie teisėjai nėra susipažinę su mūsų žaidimu ar mūsų stiliumi, tada nežinau, kas yra pasaulio čempionatas ar olimpinės žaidynės. Ar tai tik Europos krepšinio stilius? Mums neleidžiama būti agresyviems“, – siuto Pietų Sudano krepšinio vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?