Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 25

Po sėkmingo starto – naujokų pašlovinimas ir džiaugsmas iki dvyliktos

Lietuvos krepšinio rinktinė neužkliuvo už pirmojo kalniuko pasaulio čempionate. Tris kėlinius pažaidusi su Egiptu katės ir pelės žaidimą, ketvirtajame nurūko į priekį ir užtikrintai laimėjo 93:67. „Dabar turime pasidžiaugti iki dvyliktos, o toliau – Meksika“, – iš karto į priekį žiūrėjo rinktinės kapitonas Jonas Valančiūnas.

Greitai susikrovę 20 taškų pranašumą lietuviai kiek apsnūdo ir leido Egiptui pajusti žaidimą bei laikytis koviniu atstumu iki trečiojo ketvirčio pabaigos, kol tritaškius pradėję pataikyti mūsiškiai vėl nurūko į priekį triuškinančiu skirtumu ir iškovojo pergalę.

„Gera energija, geras susikaupimas. Aišku, pirmos rungtynės, gal jautėsi lengvas nervukas, bet reziumė – neblogai“, – po mačo konstatavo Eimantas Bendžius, su 10 taškų buvęs tarp trijų dviženklį rezultatyvumą pasiekusių krepšininkų.

„Pradžia nebuvo lengva. Jie tikrai žaidė neblogą krepšinį. Galbūt šiek tiek atsipalaidavome po pabėgimo. Gerai, kad radome jėgų, susikaupėme ir pabaigėme rungtynes gerai“, – pridūrė J.Valančiūnas, kurio sąskaitoje – 15 taškų ir 10 sugriebtų kamuolių.

Pralaužti ledus labiausiai padėjo rezultatyviausiu mačo dalyviu su 18 taškų tapęs Margiris Normantas, prisidėjęs prie pergalės tiek taikliais metimais, tiek solidžia gynyba.

Jis buvo vienas iš penkių Lietuvos rinktinės žaidėjų, šiose rungtynėse debiutavusių didžiajame turnyre.

Ir visi jie pelnė taškus – Tadas Sedekerskis 7, Deividas Sirvydis ir Tomas Dimša po 6, Gabrielius Maldūnas – 4.

„Labai gerą įspūdį paliko. Visi nori, visi alkani, visi daro gerus dalykus aikštelėje. Tai labai sveikintina. Ypatingai Normantas labai gerai sužaidė“, – naujokus gyrė J.Valančiūnas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Margiris Normantas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Margiris Normantas

„Normantas šiandien labai gerai žaidė. Daug žmonių, kas įsijungė, žaidė labai gerai, – pridūrė ir kitas vidurio puolėjas Donatas Motiejūnas. – Maldūnas labai gerai išėjo, džiugu, kad kas bepakilo nuo mūsų suolo, tas davė naudos. Sakyčiau, kad mūsų tokia ir turi būti mūsų stiprybė. Jeigu vienam nesiseka, kitam nesiseka, ateina trečias ir padaro tai, ką turi padaryti. Turime daug jaunų, norinčių žaisti žaidėjų.“

Uždaryti rungtynes lietuviams galiausiai pavyko, kai pramušė taikiklį iš toli. Vienu metu prametę net aštuonis kartus iš eilės ir pataikę tik 2 sykius iš 15, galiausiai susitikimą jie užbaigė su 11 tikslių metimų iš 36.

„Ne tai kad esame priklausomi nuo tritaškių, bet praradome iniciatyvą, ritmą, o jie už tai nubaudė ir grįžo į rungtynes. Bet trečią kėlinį pradėjome su gera energija, įmetėme porą tritaškių prieš jų zoną, o to mums ir reikėjo“, – rungtynių lūžį prisiminė E.Bendžius.

„Kai jis meta, jis įmeta, – apie tą patį E.Bendžių, kuris trečiajame kėlinyje įsmeigė tris tritaškius, atsiliepė J.Valančiūnas. – Jam reikia mesti, ką ir padarė trečiame kėlinyje. Manau, kad matysime jį tokį dar ne vieną kartą.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Eimantas Bendžius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Eimantas Bendžius

Startas pasaulio čempionate pavykęs, bet švęsti laiko lietuviai neturi, nes jau šeštadienį kibs į darbus ir ruošis antrajam iššūkiui – sekmadienio akistatai su Meksika.

„Smagu, kad visi pradėjo gerai, kad laimėjome. Dabar turime pasidžiaugti iki dvyliktos, o toliau – Meksika“, – trumpai reziumavo JV, pagyręs ir sirgalius, kurių „Mall of Asia“ arenos tribūnose šmėžavo bent 300.

„Gal šiek tiek mažiau, bet ne ką tylesni. Esame jau ne kartą šnekėję apie tai – mūsų fanai atvažiuoja visur, palaiko. Tai mūsų šeštas žaidėjas“, – tikino rinktinės kapitonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas