Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 05

Prancūzai apie lemtingą Nicolas Batumo bloką: „Pasakosime apie jį savo vaikams“

Mantas Kalnietis turbūt nusišypsojo išvydęs lemiamos pusfinalio tarp Prancūzijos ir Slovėnijos atakos baigtį. Kaip Lietuvos rinktinės kapitonas pirštų galais ištraukė savo komandą į Europos čempionatą, taip ir Prancūzijos rinktinės veterano Nicolas Batumo blokas lėmė jo šaliai bilietą į Tokijo olimpinių žaidynių finalą.

Tiksi paskutinės olimpinių žaidynių pusfinalio sekundės.

Prancūzija pirmauja vienu tašku, bet kamuolys – Lukos Dončičiaus rankose.

Prie slovėnų žvaigždės gynyboje išsikeičia bokštas Rudy Gobert'as, o Nicolas Batumas lieka sargyboje, akimirkai palikdamas laisvą Klemeną Prepeličių.

Luka suuodžia laisvą komandos draugo taką link krepšio ir atlieka perdavimą „Valencia“ snaiperiui.

Šis lyg vilkas pajutęs grobį skuodžia link krepšio ir kyla metimui, galėjusiam išvesti olimpinių žaidynių debiutantus į finalą.

Bet čia išdygsta N.Batumas – prancūzų veterano ilgos rankos liečia kamuolį, kuris krenta į R.Gobert'o glėbį ir Prancūzija švenčia vieną didžiausių pergalių šalies krepšinio istorijoje.

„Scanpix“ nuotr./Lemiamas Nicolo Batumo blokas Klemenui Prepeličiui
„Scanpix“ nuotr./Lemiamas Nicolo Batumo blokas Klemenui Prepeličiui

„Puikus blokas! Tai blokas, laimėjęs olimpinių žaidynių pusfinalį, – apie komandos draugo įspūdingą momentą šypsodamasis po mačo kalbėjo Guerschonas Yabusele. – Tai neįtikėtina. Prisiminsime šį bloką metų metus ir pasakosime apie jį savo vaikams. Tai buvo nuostabus jausmas ir esame laimingi dėl to, kaip viskas baigėsi.“

Prisiminsime šį bloką metų metus ir pasakosime apie jį savo vaikams.

N.Batumas šiose rungtynėse iš viso atliko net keturis blokus. Pirmąjį jis išrašė Lukai Dončičiui pačioje rungtynių pradžioje, bet nė vienas iš puolėjo blokų neprilygo tam, kuris lėmė prancūzams bilietą į olimpinių žaidynių finalą po 21 metų pertraukos.

„Palengvėjo, – kalbėdamas apie svarbiausią rungtynių epizodą juokėsi ir bene svarbiausią prancūzų metimą paskutinę minutę įmetęs Timothe Luwawu-Cabarrotas. – Tai buvo puikiausias rungtynių atspindys – tai, kaip mes nepasidavėme, kaip kovojome nepaisant visko ir laimėjome.“

„Scanpix“ nuotr./Timothe Luwawu-Cabarrotas
„Scanpix“ nuotr./Timothe Luwawu-Cabarrotas

„Brooklyn Nets“ atstovaujantis prancūzas iki lemtingos akimirkos likus 56 sek. pusfinalyje buvo pataikęs tik šešis tritaškius olimpinėse žaidynėse, tačiau gavęs progą svarbiausiu metu kinkų nedrebino ir padidino prancūzų persvarą iki 90:85.

„Tai tikrai svarbiausias mano karjeros metimas. Dirbu, kad įmesčiau tokius metimus, o prie manęs nieko nebuvo, tad turėjau laiko prisitaikyti ir pataikyti. Turėjau pataikyti“, – tvirtai sakė prancūzas.

Dirbu, kad įmesčiau tokius metimus.

Prancūzijos rinktinė į olimpinių žaidynių finalą pateko trečią kartą istorijoje, bet laimėti jį bandys pirmąsyk. Tiek 1948, tiek 2000 m. prancūzai nusileido amerikiečiams, o būtent prieš juos kausis dėl Tokijo žaidynių aukso.

Lemiamos olimpinių žaidynių rungtynės šeštadienį prasidės 5.30 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas