Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 29

Prancūzų rinktinės vadovas sureagavo į N.Batumo žodžius dėl „politinių sprendimų“

Prancūzijos rinktinės generalinis vadybininkas Borisas Diaw surengė klausimų-atsakymų sesiją su žiniasklaida. Jis kalbėjo apie komandos fiasko priežastis ir tolimesnius ėjimus.

Kanados sutriuškinti, o Latvijos įtemptoje kovoje nugalėti prancūzai tikrai nepateks į kitą etapą planetos pirmenybėse. Tai kol kas didžiausia sensacija šiame čempionate.

Prancūzai uždraudė savo žaidėjams bendrauti su žiniasklaida, visus klausimus į save nukreipė B.Diaw.

Jis pakomentavo Nicolaso Batumo žodžius, kuriais jis užsiminė apie „politinius sprendimus“, dėl kurių komanda neturėjo svarbių žaidėjų. Veikiausiai rinktinės veteranas omenyje turėjo Thomasą Heurtelį, kuriam rinktinės durys užtrenktos dėl to, kad šis žaidžia Rusijoje.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Thomas Heurtelis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Thomas Heurtelis

„Tai pareiškimas, kurį jis pasakė iškart po rungtynių. Visad sunku, kai pralaimi, bandai ieškoti priežasčių: kodėl pralaimėjai, kodėl esi tokioje situacijoje. Žinoma, mes klausiame savęs to. Nemanau, kad į tuos klausimus reikia atsakyti iškart. Reikės laiko, kol viską išanalizuosime. Tą dabar ir darome. Esame procese. Visi. Komanda, štabas, federacija“, – nusuko temą B.Diaw.

Žurnalistai dar kartą konkrečiai paklausė apie tai, ar Th.Heurtelis būtų padėjęs komandai sunkioje situacijoje.

„Tai turime analizuoti, kaip ir sakiau. Negalime kalbėti apie tuos, kurie atvyko, kurie yra traumuoti, ar tuos, kurių čia nėra dėl kažkokių priežasčių. Kartais tau trūksta žaidėjų dėl traumų, kartais kažkas nenori atvykti. Kartais – nes jis diskvalifikuotas dėl taisyklių pažeidimo“, – teigė vienas Prancūzijos rinktinės vadovų.

B.Diaw buvo klausiamas apie Joeli Embiido situaciją. Kamerūnietis yra NBA superžvaigždė, jis gavęs Prancūzijos pilietybę.

„Nemanau, kad tai sprendimas, – sakė B.Diaw. – Tai nėra magija, kuri viską pakeis. Kaip minėjau, problema čia ne ta, kas buvo komandoje ir kas ne. Manau, kad komanda, kuri čia yra, turėjo pasirodyti geriau. Tai reiškia, kad kalti esame visi. Nesakau, kad tai tik treneriai, žaidėjai ar kiti. Komanda turėjo atrodyti geriau."

N.Batumas šį pasaulio čempionatą vadino didžiausiu karjeros nusivylimu.

„Tai skaudus turnyras. Sunku jį su kažkuo lyginti, – teigė B.Diaw. – Kai yra liūdna, liūdi. O tas liūdesio lygis... Sunku pasakyti. Taip, buvo keli turnyrai, po kurių buvau nusivylęs. Vienas buvo 2007-siais, pavyzdžiui, kai nepatekome į olimpines žaidynes, nes pralaimėjome trejas paskutines Europos čempionato Ispanijoje rungtynes.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas