Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 27

Puerto Rikas prieš Lietuvą turėtų mesti Eurolygos žvaigždę

Vasarą į Puerto Riką keliausiančios Lietuvos rinktinės per akistatą su šeimininkų komanda laukia nelengva užduotis – mūsiškiams veikiausiai teks gaudyti vieną geriausių Eurolygos taškų rinkėjų.
Markusas Howardas
Markusas Howardas / Scanpix/IMAGO/PanoramiC nuotr.

Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) praėjusią savaitę patvirtino Vitorijos „Baskonia“ gynėjo Markuso Howardo prašymą žaisti Puerto Riko rinktinėje.

Niu Džersio valstijoje gimęs amerikietis paauglystėje atstovavo JAV 16-mečių ir 17-mečių nacionalinėms komandoms, tačiau turi Puerto Riko šaknų (M.Howardo mama yra puertorikietė), tad kreipėsi į FIBA su prašymu pakeisti jo statusą tarptautiniame krepšinyje.

„El Nuevo Dia“ teigimu, gynėjui dabar liko tik keli administracinio proceso iššūkiai, kuriuos susitvarkęs M.Howardas galės debiutuoti Puerto Riko komandoje.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Markusas Howardas
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Markusas Howardas

24-erių 178 cm ūgio snaiperis rinktinėje norėtų debiutuoti vasarą, kai Puerto Riko sostinėje San Chuane vyks vienas iš keturių olimpinės atrankos turnyrų. Jame žais ir Lietuvos rinktinė.

Jei apsivilks Puerto Riko aprangą, M.Howardas žais kartu su savo vyresniu broliu Jordanu, kuris gina Puerto Riko garbę ir šių metų pasaulio čempionate Filipinuose rinko po 13,3 taško per susitikimą.

Antrą sezoną Eurolygoje rungtyniaujantis M.Howardas šį sezoną yra ketvirtas pagal rezultatyvumą Eurolygos krepšininkas – jis pelno po 17,1 taško. Tado Sedekerskio komandos draugas per mačą išmeta net po 8,5 tritaškio (pataiko po 3), o į Vilerbano ASVEL krepšį jis įmetė net 8 tolimus metimus iš 13 ir pelnė 35 taškus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas