Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 29

R.Hachimura taškų lenktynėse pranoko L.Dončičių, bet šeimininkai liko sutriuškinti

Japonijos krepšinio žvaigždė Rui Hachimura surengė įspūdingą pasirodymą puolime ir pelnytais taškais pranoko Luką Dončičių, tačiau vienas lauke ne karys – Slovėnijos rinktinė šventė triuškinančią pergalę rezultatu 116:81 (29:23, 24:18, 27:23, 36:17).
Luka Dončičius ir Rui Hachimura
Luka Dončičius ir Rui Hachimura / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jei rungtynėse prieš Ispaniją japonų lyderis Rui Hachimura susitikimo pradžioje beveik viską svaidė pro šalį, tai šiame mače „Washington Wizards“ puolėjas nuo pirmų minučių demonstravo visą savo potencialą ir tapo tikru košmaru varžovų gynybai.

23-ejų krepšininkas iš viso pelnė net 34 taškus, atkovojo 7 kamuolius ir 29 surinko naudingumo balus bei taškų lenktynėse pranoko netgi patį Luką Dončičių.

Slovėnijos krepšinio vunderkindas rungtyniavo beveik 26 minutes, per kurias surinko 25 taškus, atkovojo 7 kamuolius, atliko 7 rezultatyvius perdavimus ir surinko 33 naudingumo balus.

Trečiojo kėlinuko viduryje Luka užsidirbo trečią asmeninę pražangą ir buvo priverstas kuriam laikui palikti aikštę, tačiau tuo metu Slovėnijos pranašumas jau siekė 16 taškų (66:50).

Net ir be savo vedlio slovėnai varžovų arčiau neprisileido, o lyderio vadeles iš L.Dončičiaus perėmė puikias rungtynes žaidęs Zoranas Dragičius ir drąsiai iš tolimojo nuotolio atakavęs Klemenas Prepeličius.

Luka į aikštę dar sugrįžo paskutiniajame ketvirtyje, kuriame Slovėnijos persvara netrukus viršijo ir 30 taškų ribą – šeimininkai liko sutriuškinti.

„Scanpix“ nuotr./Zoranas Dragičius
„Scanpix“ nuotr./Zoranas Dragičius

Slovėnijos rinktinėje pagrindiniu L.Dončičiaus pagalbininku šįkart tapo Zoranas Dragičius. Gynėjas pelnė 24 taškus, iš žaidimo pataikydamas 10 metimų iš 13, taip pat surinko 26 naudingumo balus.

Japonijos ekipoje be R.Hachimuros pastebimai rungtyniavo kitas NBA krepšininkas Yuta Watanabe – 17 taškų ir 7 atkovoti kamuoliai.

Japonijos krepšinio rinktinė: Rui Hachimura 34 (13/28 met., 7 atk. kam., 29 naud. bal.), Yuta Watanabe 17 (7 atk. kam.), Makoto Hiejima 10.

Slovėnijos krepšinio rinktinė: Luka Dončičius 25 (7 atk. kam., 7 rez. perd., 33 naud. bal.), Zoranas Dragičius 24 (10/13 met., 27 naud. bal.), Vlatko Čančaras 16 (5/5 met.), Klemenas Prepeličius 12 (2/9 trit., 5 rez. perd.), Jaka Blažičius 10.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Po antrosios pergalės iš tiek pat galimų slovėnai C grupėje yra pirmi, tačiau pergalėmis susilyginti su jais galės ispanai, kurie nuo 15 val. Lietuvos laiku stos į mūšį su Argentina.

Japonijos rinktinės trečiajame ture lauks lemiamas mačas prieš Argentiną, tačiau net ir pergalė žaidynių šeimininkams negarantuotų vietos varžybų ketvirtfinalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas