Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R.Jokubaitis plakė save ir komandą: „To neužteks, kad išeitume į olimpines“

Lietuvos rinktinės kišenėje – pirmoji pergalė olimpiniame atrankos turnyre. Bet ji mūsiškiams paliko daugiau kartėlio negu sukėlė džiaugsmo. „Rytoj reikia pasitempti“, – konstatavo atvirai kalbėjęs Rokas Jokubaitis.

Lietuvos krepšininkai 3.30 val. Lietuvos laiku (20.30 val. vietos) prasidėjusių rungtynių startą pramiegojo ir atsiliko 0:9.

Nors greitai Meksikos pranašumas buvo ištirpdytas, mūsiškiai pabėgti nuo Šiaurės Amerikos komandos nesugebėjo iki pat antrosios rungtynių pusės.

Tik trečiajame kėlinyje atkutę lietuviai spurtavo 27:7 ir mėgavosi 25 taškų persvara, bet ir ją pabaigoje iššvaistė bei galiausiai laimėjo 96:84.

„+12 prieš Meksiką tikrai ne tas rezultatas, kurio norime, – griežtai konstatavo R.Jokubaitis. – Manau, tai blogos rungtynės. Turime pergalę, bet to neužteks, kad išeitume į olimpines. Reikia pasitempti ir asmeniškai kiekvienam, ir kaip komandai.“

Jis pats per 22 minutes įmetė 8 taškus, išdalino 6 rezultatyvius perdavimus ir surinko 13 naudingumo balų, bet didesnę dalį šių rodiklių susikūrė antroje rungtynių pusėje, kai pataikė du tritaškius.

Po dviejų kėlinių lietuviai pirmavo tik 49:44, o treneris Kazys Maksvytis turėjo ką pasakyti savo žaidėjams rūbinėje.

„Sakė, jog atrodo, kad ne mes esame Eurolygos žaidėjai, o meksikiečiai, o mes atrodėme tarsi iš Meksikos lygos, – prisiminė ilgosios pertraukos pokalbį R.Jokubaitis. – Tai truputį motyvavo. Turime pradėti nuo savęs. Tikrai prastai pradėjome – rytoj reikia pasitempti.“

VIDEO: Kazys Maksvytis rungtynėse su Meksika matė ir gerų, ir blogų dalykų

Daugiausia problemų lietuviai turėjo gynyboje. Nors praleido 26 taškus per pirmąjį kėlinį, bet prasižengė vos du kartus, nesinaudodami protingų pražangų privalumais.

Varžovai tuo naudojosi ir per pirmus du kėlinius pataikė net 66 proc. dvitaškių.

„Nebuvo agresyvumo, atrodė, kad tinginiavome gynyboje. Galvojome, kad galime tik talentu apžaisti Meksiką. Taip ir būna, kad baudžia. Aišku, pirmos rungtynės visą laiką būna sudėtingesnės, bet pasiteisinimų nėra“, – teigė Lietuvos rinktinės įžaidėjas.

FIBA nuotr./Lietuvos krepšinio rinktinės lyderiai: Marius Grigonis, Domantas Sabonis
FIBA nuotr./Lietuvos krepšinio rinktinės lyderiai: Marius Grigonis, Domantas Sabonis

Ir jis pats turėjo nemažai bėdų gindamasis. Per pirmus du kėlinius Rokas prižiūrėjo 38-erių Meksikos veteraną Paulą Stollą, kuris vertė aikčioti Puerto Riko publiką klaidindamas iš pradžių R.Jokubaitį, o vėliau „ant slidžių“ pastatydamas ir Arną Butkevičių.

„Geras žaidėjas, patyręs, – apie 8 rezultatyvius perdavimus per pirmus du kėlinius atlikusį meksikietį sakė R.Jokubaitis. – Vyresnis, bet šiandien visi gynyboje atrodėme nekaip, aš taip pat. Tikėkimės, rytoj prieš Dramblio Kaulo Krantą tas nepasikartos.“

Sakė, jog atrodo, kad ne mes esame Eurolygos žaidėjai, o meksikiečiai, o mes atrodėme tarsi iš Meksikos lygos.

Lietuvos rinktinės gretose dvigubą dublį surinko Domantas Sabonis, pelnęs 12 taškų ir atkovojęs 11 kamuolių. Bet prie jo pavardės degė ir du slogesni skaičiai – tik 1 rezultatyvus perdavimas ir net 5 klaidos.

Ar toks D.Sabonio pasirodymas gali signalizuoti apie blogus ženklus ir raudonas vėliavas Lietuvos komandai?

LTU Basketball nuotr./Olimpinis krepšinio atrankos turnyras Lietuvos komandai prasidėjo pergale prieš Meksiką. Domantas Sabonis
LTU Basketball nuotr./Olimpinis krepšinio atrankos turnyras Lietuvos komandai prasidėjo pergale prieš Meksiką. Domantas Sabonis

„Ne, nemanau. Tai, kaip šiandien žaidėme, turėtų būti raudona vėliava ant kiekvieno žaidėjo, – sakė R.Jokubaitis. – Nesužaidėme pagal savo galimybes. Puolime viskas gerai, bet čia talentu labiau. Nemanau, kad tas 1 „asistas“ ir 5 klaidos ką nors reiškia. Visi norėjome kuo daugiau prisidėti, kuo efektingiau sužaisti, tai taip ir išėjo. Pirmos rungtynės praėjo, turime pergalę – pasidarysime išvadas ir po šių rungtynių tik į viršų kilsime.“

Antrąsias rungtynes lietuviai žais ateinančią naktį, 0.30 val. mūsų šalies laiku prieš Dramblio Kaulo Kranto krepšininkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas