Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 05

Ryto istoriją pasakojęs Serbijos vedlys: „Kai buvau jaunas, visad pralaimėdavau Lietuvai“

Bogdanas Bogdanovičius buvo neišsprendžiamas rebusas Lietuvos rinktinės gynybai. Rezultatyviausias Serbijos komandos krepšininkas po pergalingų ketvirtfinalio rungtynių pasakojo apie inkstą praradusio bendražygio žinutę ir prisiminė jaunystės dienas, kuomet mačai su Lietuva dažniausiai baigdavosi liūdnai.

21 tašką (7/9 dvit., 2/4 trit.) pelnė B.Bogdanovičius, pridėjęs 4 atkovotus kamuolius, atlikęs 3 rezultatyvius perdavimus ir rinkęs 25 naudingumo balus.

Jis pjaustė Lietuvos gynybą visas rungtynes ir atvedė Serbiją į pergalę 87:68.

Spaudos konferencijoje „Atlanta Hawks“ rungtyniaujantis puolėjas prisiminė rytinį įvykį, kuomet komandai žinutę pasiuntė Boriša Simaničius.

Serbijos rinktinės krepšininkui pasaulio čempionatas jau baigtas – rungtynėse su Pietų Sudanu jis sugėrė varžovo smūgį. Vėliau paaiškėjo, kad sužeidimas buvo itin rimtas – dėl komplikacijų teko pašalinti inkstą.

„Jausmas nuostabus, – po mačo sakė B.Bogdanovičius. – Noriu papasakoti jums istoriją iš šio ryto. Mes vakar buvome nervingi, kėlėmės iš vieno viešbučio į kitą, aš pats buvau labai nervingas.

Kai buvau jaunas, visad pralaimėdavau Lietuvai. Tad buvau labai nervingas.

Po ilgo, labai ilgo susirinkimo gavau Borišos žinutę. Jis rašė: „Vaikinai, man viskas gerai. Laimėkime šiandien.“ Tai, kad jis galvoja apie mus po visko, kas nutiko jam... Jis mus suvienijo, jis nuostabus. Šią pergalę skiriame jam.“

Serbas džiūgavo patekęs tarp keturių geriausių pasaulio komandų.

„Tai labai svarbu. Pirmiausia – žaidėjams, taip pat šaliai. Žinote kaip mes mylime krepšinį. Džiaugiuosi, kad ten esame. Bet būsime pasiruošę pakovoti dėl daugiau“, – žadėjo B.Bogdanovičius.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Nemažai klausimų serbas sulaukė apie savo lyderystę aikštėje. Žurnalistas minėjo, kad Marko Guduričius viename iš interviu dėkojo B.Bogdanovičiui už įkvepiančius žodžius.

„Kartais nežinau, kaip elgtis tokiais momentais, – pripažino Lietuvą skriaudęs puolėjas. – Tai tiesiog eina iš manęs. Daug emocijų. Daug nuostabių žaidėjų buvo šios rinktinės lyderiais, labai džiaugiuosi, kad galiu būti tokioje pozicijoje. Rūbinėje visi esame lygūs. Gal pasakiau kažką Guduričiui, kas jam patiko. Gerai, kad jam tai padėjo (šypsosi). Bet, jei nuoširdžiai, net nepamenu, ką jam sakiau.“

Serbijos rinktinės lyderis pasakojo, kad krepšinį jis stengiasi žaisti instinktyviai.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

„Kartais aš išprotėjęs, kartais per daug mėtau, – šypsojosi krepšininkas. – Bet toks jau aš. Kaip žaidžiau šiandien, tikiuosi, taip žaisiu iki turnyro pabaigos. Visad noriu įrodyti, noriu tobulėti. Man patiko mano žaidimas, bet galiu ir geriau."

B.Bogdanovičius prisiminė, kad šiame turnyre atsipalaiduoti jo komanda negalės.

„Galime atšvęsti pergalę, bet, kai ši diena pasibaigs, turime vėl susikoncentruoti, būti pasiruošę, pažiūrėti Kanados ir Slovėnijos rungtynes, pasiruošti kitoms rungtynėms. Tą išmokau iš ankstesnių patirčių. Tiesiog turi būti pasirengęs kitoms sunkioms rungtynėms. Šiandien rezultatas rodo, kad turime +20, tačiau tam reikėjo įdėti 300 proc. savęs“, – teigė puolėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas