Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 04

Serbijos strategas S.Pešičius – apie būsimą priešininkę Lietuvą ir jos pergalę prieš JAV

FIBA pasaulio krepšinio čempionate netikėtos dovanos iš Lietuvos sulaukę serbai ketvirtfinalyje išvengė akistatos su JAV rinktine. Visgi balkanišką „erelį“ treniruojantis patyręs Svetislavas Pešičius džiaugiasi santūriai ir pripažįsta, kad amerikiečius ant menčių įspūdingu stiliumi paguldę Kazio Maksvyčio auklėtiniai – ne mažiau pavojingi varžovai.

74-erių strategas per savo karjerą yra matęs ir šalto, ir karšto, tad apibendrinimus daro ypač atsargiai.

Anot jo, fantastiškai Filipinuose rungtyniaujanti ir visus penkis mačus laimėjusi Lietuvos rinktinė verta ypatingos pagarbos.

Priminsime, kad šiose pirmenybėse lietuviai kartu su Vokietija yra vienintelės pralaimėjimo kartėlio dar nepatyrusios komandos.

„Mūsų laukia labai sunkus mačas. Žaisime prieš labai gerą komandą, kuri iki šiol laimėjo visas savo rungtynes. Lietuvos rinktinė yra labai fiziška ir nuostabiai žaidžia gynyboje. Jie puikiai žino, ko nori ir kaip turi žaisti. Jaučiasi, kad komandinė dvasia yra labai stipri. Manau, kad antradienį mums neužteks tik gerai gintis ar pulti. Reiks labai gero balanso“, – po pirmadienį vykusios treniruotės Maniloje būsimą priešininką ketvirtfinalyje apibendrino S.Pešičius.

Ar serbą nustebino Lietuvos rinktinės pergalė prieš JAV?

„Tai didelė šios komandos sėkmė, puikios rungtynės. Bet tai tik viena pergalė, o čia yra ilgas turnyras. Dideliuose turnyruose, kaip pasaulio, Europos čempionatai ar olimpinės žaidynės, kartais taip nutinka. Lietuva sužaidė tikrai puikias rungtynes ir laimėjo pelnytai“, – vertino S.Pešičius.

Nepriklausomos Serbijos valstybės krepšinio rinktinė nuo 2006-ųjų su Lietuva oficialiose rungtynėse varžėsi penkis kartus. Pergalių svarstyklės į mūsiškių pusę linksta rezultatu 3-2.

Pastarąjį kartą šios komandos oficialiame turnyre susikibo 2015-ųjų metų Senojo žemyno pusfinalyje Prancūzijoje. Jono Kazlausko auklėtiniai tuomet triumfavo 67:64 ir antrą kartą paeiliui žengė į Europos čempionato finalą.

Šiame čempionate žaidė du šiuometinės Lietuvos rinktinės nariai – Mindaugas Kuzminskas ir Jonas Valančiūnas. Serbijos rinktinės marškinėlius vis dar vilki Bogdanas Bogdanovičius ir Nikola Milutinovas.

Serbijos pastarąjį kartą iškovotas medalis – 2017-ųjų metų Europos pirmenybių sidabras, kai komandai vadovavo Aleksandras Džordževičius. Šį strategą 2019-aisiais pakeitė Igoris Kokoškovas, o po sudegusios olimpinės atrankos Belgrade į postą po 19 metų pertraukos sugrįžo S.Pešičius.

Toks ėjimas vaisių nedavė. Žvaigždyną surinkusi Serbija praėjusių metų Europos pirmenybių aštuntfinalyje krito prieš Italiją ir patyrė fiasko.

Būtent Italija yra vienintelė komanda šių metų pasaulio pirmenybėse Azijoje, privertusi serbus patirti nesėkmę, kai „Araneta“ arenoje prisikėlė iš 16 taškų deficito ir laimėjo 78:76.

Likusias ketverias rungtynes S.Pešičiaus vyrukai laimėjo vidutine 31 taško persvara.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas