Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Akmenį nusiritęs K.Maksvytis: „Nebuvome geriausia savo versija, bet pasiekėme pergalę“

Lietuvos rinktinė pergalingu akordu pradėjo olimpinę krepšinio atranką Puerto Rike, o Kazys Maksvytis pamatė ir gerų, ir blogų dalykų komandos žaidime prieš Meksiką.

Tarsi galingai atsuktų oro kondicionierių „Coliseo de Puerto Rico José Miguel Agrelot“ arenoje būtų maža, meksikiečiai lietuvius rungtynių pradžioje dar nuprausė ir šaltu dušu.

Pirmuosius 9 taškus per vos dvi minutes surinkę varžovai privertė kiek sunerimti kelis šimtus lietuvių sirgalių tribūnose.

Mūsiškiai išgirdo žadintuvą ir taip pat greitai pasivijo oponentus, bet įsivėlė į taškų lenktynes.

Per pirmąjį kėlinį meksikiečiai lietuviams atskaitė net 26 taškų pamoką, o paskui juos nespėję K.Maksvyčio auklėtiniai išnaudojo vos dvi komandines pražangas.

Tarsi ieškodamas veikiančios formulės Lietuvos rinktinės strategas sužaidus vos 11 minučių jau buvo išbandęs ant parketo visus 12 žaidėjų.

Situacija pernelyg nesikeitė ir toliau iki ilgosios pertraukos, o pirmauti lietuviams leido Mariaus Grigonio solo šou – kaunietis pelnė 8 taškus paeiliui, o per pirmus du kėlinius jau buvo įmetęs 16.

Per pirmąją rungtynių pusę neatsakytus rebusus lietuviai išgliaudė sugrįžę iš rūbinės.

M.Grigonis ir toliau liko „karštas“, o labiausiai meksikiečius mūsiškiai baudė greitomis atakomis – jose rinko lengvus taškus iš po krepšio ir trečiajame kėlinyje mėgavosi jau 25 taškų persvara (76:51).

LTU Basketball nuotr./Lietuvos krepšinio rinktinė pranoko Meksiką. Marius Grigonis
LTU Basketball nuotr./Lietuvos krepšinio rinktinė pranoko Meksiką. Marius Grigonis

Ketvirtajame kėlinyje K.Maksvytis jau galėjo nebesirūpinti dėl galutinio rezultato, tačiau pabaigoje vis tiek sugrąžino į aikštę lyderius D.Sabonį, M.Grigonį ir R.Jokubaitį.

Nepaisant to, meksikiečiai sugebėjo kiek sugadinti nuotaikas lietuviams, sušvelninę galutinį rezultatą iki 84:96.

„Pirmos rungtynės būna sunkios, nežinome, ko tikėtis iš varžovų. Kažkoks spaudimas ateina, tas laukimas. Taip ir buvo – pradėjome nervingai ir prastai. Buvo dvi blogos atkarpos rungtynių pradžioje ir pabaigoje, kai iššvaistėme skirtumą. Buvo ir gražių momentų – patiko, kaip antroje pusėje pradėjome nuo gynybos. Gana geri buvome greitame puolime, susikūrėme pranašumą. Pasiekėme pergalę, o dabar eisime prie kitos pergalės. Bet žinome, kad varžovai stiprės“, – po pergalės kalbėjo K.Maksvytis.

– Žiūrint į ateitį, kiek jus neramina komandos gynyba?

– Mes kažkiek padarėme pakeitimus ir antroje pusėje gynyba tenkino. Tai buvo nedideli pasikeitimai, pridėjome ir fiziškumo. Manau, kad buvome žymiai geresni.

FIBA nuotr./Lietuvos krepšinio rinktinės lyderiai: Marius Grigonis, Domantas Sabonis
FIBA nuotr./Lietuvos krepšinio rinktinės lyderiai: Marius Grigonis, Domantas Sabonis

– Prieš rungtynes akcentavote gerą startą ir varžovų puolimo sustabdymą. Bet per pirmąjį kėlinį praleidote 26 taškus ir išnaudojote tik dvi komandines pražangas. Ar komandai trūko koncentracijos gynyboje?

– 26 pelnyti taškai?

– Praleisti.

– Laimėjome pirmąjį kėlinį 26:22. Taip? (iš tiesų lietuviai laimėjo pirmą kėlinį 29:26 – aut. past.). Be abejo, per daug lengvų taškų, per daug atidarėme perdavimų linijas. Norėjosi geriau.

– Šiandien D.Sabonis surinko dvigubą dublį (12 taškų ir 11 atkovotų kamuolių – aut. past.), statistiškai viskas atrodo gerai, bet viskas neatrodė taip lengva, padarytos 5 klaidos. Kaip atrodė jo pasirodymas jūsų akimis?

– Pirmiausia, komanda laimėjo, o tai yra gerai. Domas dar nėra geriausios formos, bet jo kreivė kyla į viršų su kiekvienomis rungtynėmis. Tikiuosi, kad su kiekvienu maču jis dar pridės. Jam reikia laiko prisitaikyti prie tarptautinio krepšinio.

LTU Basketball nuotr./Olimpinis krepšinio atrankos turnyras Lietuvos komandai prasidėjo pergale prieš Meksiką. Domantas Sabonis
LTU Basketball nuotr./Olimpinis krepšinio atrankos turnyras Lietuvos komandai prasidėjo pergale prieš Meksiką. Domantas Sabonis

– Gana greitai panaudojote visus 12 žaidėjų. Kodėl?

– Bandėm palaikyti tempą, bandėm suteikti šansą ir kažkokius atsakymus gavome dėl rotacijų ateityje.

– Vakar minėjote ir rungtynių laiką. Matant, kad žaidėjai darė kartais sau nebūdingas klaidas, ar galima tai suvesti su laiku?

– Manau, kad taip. Jeigu prieš tai tiek žaidėme, tiek treniruotes darėme pirmoje dienos pusėje, tai vakar per vėlyvą treniruotę kažkiek tų klaidų buvo. Galvojome tarpusavyje, kad gerai, jog tą treniruotę turėjome, kažkiek pripratome. Nebuvome geriausia savo versija, bet pasiekėme pergalę.

Pasiekėme pergalę, o dabar eisime prie kitos pergalės. Bet žinome, kad varžovai stiprės.

– M.Grigonis šiandien per pirmą pusę pelnė 16 taškų, o iš viso užbaigė su 21 tašku. Kiek komandai padeda jo lyderystė?

– Marius susirado savo metimus, ir komandos draugai jį surado. Vieni kažkiek patraukia gynyboje, kiti puolime, o Marius buvo vienas iš pastarųjų.

– Kontakto lygis turbūt irgi bus tai, prie ko dar reikės pratintis?

– Manau, kad kontakto lygį leido kažkiek kietesnį ir mes pradžioje nebuvome prie to pripratę. Antroje pusėje lyg įėjome į tą lygį.

LTU Basketball nuotr./Olimpinis krepšinio atrankos turnyras Lietuvos komandai prasidėjo pergale prieš Meksiką.
LTU Basketball nuotr./Olimpinis krepšinio atrankos turnyras Lietuvos komandai prasidėjo pergale prieš Meksiką.

– Kitos rungtynės už mažiau nei 20 valandų. Koks kitos dienos planas, ar darysite treniruotę ir kaip ruošitės mačui su Dramblio Kaulo Kranto rinktine?

– Treniruotės nedarysime, kadangi labai vėlai šiandien baigėme. Dar kol grįšime, kol pavalgys, kol padarys atsistatymo procedūras. Rytoj pailsėsime, rungtynės pusę šešių, tad bandome kaupti jėgas.

– Kiek kitoks varžovas laukia rytoj, kai žaisite prieš Dramblio Kaulo Krantą?

– Toks pats fiziškas, net dar fiziškesnis, atletiškesnis varžovas. Bėgs neblogai. Ne vieną kartą yra tekę žaisti su Dramblio Kaulo komanda būnant dar jaunimo ir vaikų krepšinyje, tai visada jų mokykla pasižymėjo fiziškumu, atletiškumu. Kažko tokio ir tikimės.

– Šiandien jūsų užnugaryje buvo nemažai lietuvių sirgalių.

– Labai smagu. Teko matyti nemažai ir Amerikos lietuvių, iš Čikagos atvažiavusių fanų. Jie yra tai, dėl ko žaidžiame.

LTU Basketball nuotr./Olimpinis krepšinio atrankos turnyras Lietuvos komandai prasidėjo pergale prieš Meksiką. Lietuvos sirgaliai
LTU Basketball nuotr./Olimpinis krepšinio atrankos turnyras Lietuvos komandai prasidėjo pergale prieš Meksiką. Lietuvos sirgaliai

– Ar startavus pergale nukrito akmuo nuo pečių?

– Nukrito. Buvo tikslas iškovoti pergalę. Norėjosi užbaigti ta persvara, kurią buvome susikūrę, daugiau nei 20 taškų, ją iššvaistėme, bet iškovojome tašką ir to mums reikia einant į kitą etapą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas