Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Su sidabru likęs Victoras Wembanyama pasiuntė įspėjimą varžovams

Victoras Wembanyama pirmą kartą atstovavo Prancūzijos rinktinei viename iš didžiųjų nacionalinių komandų turnyrų ir iškart parodė, ko yra vertas. Bet tai dar ne pabaiga, žada 20-metis vunderkindas.

224 cm ūgio milžinas su Prancūzijos rinktine žengė iki Paryžiaus olimpinių žaidynių finale, kuriame metė rimtą iššūkį, bet nusileido JAV krepšininkams – 87:98.

Pats Wemby olimpiniame turnyre fiksavo 15,8 taško, 9,7 atkovoto kamuolio, 3,3 rezultatyvaus perdavimo, 1,7 bloko ir 20,8 naudingumo balo rodiklius bei buvo išrinktas į pirmąjį simbolinį turnyro penketą.

Įspūdingai jis žaidė ir finale – jame amerikiečiams atseikėjo 26 taškus ir 7 atkovotus kamuolius.

Bet sidabras V.Wembanyamos nepasotino. Po finalo jis negalėjo paslėpti ašarų ir buvo guodžiamas tiek komandos draugų, tiek 15 metų vyresnio oponento Kevino Duranto.

O po apdovanojimų ceremonijos Wemby pasiuntė įspėjimą varžovams.

„Po ketverių metų sieksiu aukso, – pareiškė Victoras, kurį citavo žurnalistas Mike'as Fingeris. – Aš mokausi ir nerimauju dėl oponentų po kelerių metų.“

Wemby buvo paklaustas, kurie oponentai turėtų nerimauti – NBA ar rinktinių krepšinyje?

„Visi“, – atsakė jaunasis talentas.

„Scanpix“ nuotr./Victoras Wembanyama
„Scanpix“ nuotr./Victoras Wembanyama

Tiesa, jis įvertino ir šiųmetinį prancūzų pasiekimą.

Po jo su nacionaline komanda atsisveikino veteranai Nicolas Batumas ir Nando De Colo. Rinktinė pamažu turėtų pereiti į jaunų žaidėjų rankas, tarp kurių yra ne tik V.Wembanyama, bet ir šių metų pirmieji du NBA naujokų biržos šaukimai Zaccharie Risacheras ir Alexas Sarras.

„Negalėjau pasvajoti apie tokį momentą, jis neįtikėtinas. Negalėčiau prašyti geresnių komandos draugų, geresnių trenerių. Visi prisidėjo, tai buvo nuostabi patirtis, – kalbėjo Wemby.

– Ant mūsų kaklų – olimpiniai medaliai. Turime toliau mokytis, augti ir pasitikėti nauja karta, kaip šiemet pasitikėjome mūsų patirtimi. Mūsų šalyje auga deimantai, tad turime visus šansus. Jei ne dabar, tai kitą kartą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas