Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 01

Šuoliui į viršų pasiruošęs I.Brazdeikis – apie keistą rodiklį, JAV testą ir Kanados sėkmę

Antrajame čempionate su Lietuvos rinktine Ignas Brazdeikis jaučiasi žymiai ramiau ir užtikrinčiau. Prie FIBA taisyklių ir europinio krepšinio specifikos per pirmuosius metus prisitaikęs krepšininkas yra pasiruošęs žengti į naują lygį Eurolygoje, bet pirmiausia – bandymas išpildyti svajonę su nacionaline rinktine pasaulio pirmenybėse Maniloje.

2022-ųjų metų Europos čempionate Vokietijoje ir 2022–2023 metų Eurolygos sezone Ignas Brazdeikis ne kartą pademonstravo savo ryškaus talento blyksnius, tačiau pirmieji metai Senajame žemyne bei prisitaikymas prie FIBA taisyklių atnešė ir natūralius adaptacijos prie kitokio krepšinio skausmus bei neišvengiamus žaidimo kreivės svyravimus.

Kaune gimęs, Kanadoje užaugęs 24-erių metų žaidėjas pasaulio pirmenybes pasitiko pasikeitęs. Ir ne tik dėl ant bicepso ištatuiruoto Kauno, bet ir atsiradusios ramybės žaidime.

Grupių etape Lietuvos rinktinė Egiptą, Meksiką ir Juodkalniją sutvarkė vidutiniu 25,3 taško pranašumu, o neapdainuotu šio etapo herojumi tapo Ignas Brazdeikis.

Krepšininkas per kiek daugiau nei 21 minutę ant parketo fiksavo 9,3 taško (57,1 proc. trit.), 4,7 atkovoto kamuolio, 2,3 rezultatyvaus perdavimo ir 12 naudingumo balų statistiką.

Įspūdingai atrodo +/– rodiklių grafa prie šio žaidėjo pavardės. Jam esant aikštelėje Kazio Maksvyčio komanda žaidė „į pliusą“ net 16,3 taško, o I.Brazdeikį pagal šį rodiklį lenkė tik Donatas Motiejūnas (+16,7).

Puolime Ignas spindi ramybe, geresniu žaidimo skaitymu, geresnė atrodo ir metimų selekcija, tuo metu savoje aikštelės pusėje – vis mažiau „psichologinių“ klaidų komandinėje gynyboje, kurios akį rėždavo Eurolygos sezono metu.

Kaip 15min portalui teigė pats Ignas Brazdeikis, po pirmojo sezono Europoje jis jaučiasi pasiruošęs kilti į naują lygį.

„Šįmet jaučiuosi daug užtikrinčiau. Manau, kad man labai padėjo pirmieji su treneriu Kaziu ir jo propaguojama sistema praleisti metai. Dabar man tikrai lengviau žaisti pagal FIBA taisykles ir europinį žaidimo stilių, dabar žinau, kur turiu būti, ką daryti, kada atakuoti krepšį ar judinti kamuolį, o gynyboje aiškesnėmis tapo trenerio sistemos ir ką jose man reikia daryti, – 15min dėstė Ignas Brazdeikis. – Aš pasirengęs žengti į naują lygį. Neturiu dėl to abejonių. Kalbu ir apie gynybą, ir apie puolimą. Tai yra kasmetinis augimas ir pastovus tobulėjimas. Aš nenoriu sustoti ir iš savo karjeros noriu išspausti maksimumą.“

Antrame etape, kuris prasidės šiandien rungtynėmis su Graikija, o baigsis po dviejų dienų mūšiu su JAV, I.Brazdeikiui savo ūgtelėjimą teks pademonstruoti prieš gerokai aukštesnio lygio varžovus.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis

15min portale – pokalbis su Ignu Brazdeikiu apie Lietuvos rinktinės žaidimą pasaulio čempionate, vietą tobulėjimui, artėjantį mačą su JAV rinktine, Kanados komandos sėkmę ir potencialą, asmeninį augimą ir tikslą žengti į naują lygį artėjančiame Eurolygos sezone, du stebinančius asmeninius rodiklius pasaulio čempionate ir Lietuvos galimybes iškovoti medalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas