Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 26

Taip, jie aukšti. Ne, jie nežaidžia krepšinio

Dave'as Rasmussenas išmoko išspręsti kai kuriuos smulkius gyvenimo nepatogumus. Jis gali papasakoti, kiek erdvės būna prie evakuacinių durų įvairiuose komerciniuose lėktuvuose. Sykį jam teko nuimti lubų plyteles, kad tilptų galva sportuojant ant stacionaraus bėgimo takelio. Kai apžiūri automobilius nuomai, jis pirmiausia rūpinasi, kiek ten yra vietos kojoms. Ir iki dabar, kai jau yra 61-eri, D.Rasmussenas yra pasirengęs smalsuolių dėmesiui ir jų pageidaujamoms nuotraukoms bei tam pačiam klausimui, lydinčiam jį visą gyvenimą: ar žaidėte krepšinį?
Dave'as Rasmussenas yra 218 cm ūgio
Dave'as Rasmussenas yra 218 cm ūgio / Nyew York Times nuotr.

Tikrai aukštiems žmonėms kaip D.Rasmussenas, kuris yra 219 cm ūgio, dabar pats prasčiausias metas.

Ateina svarbiausių krepšinio kovų metas, ant nosies atkrintamosios varžybos.

O tokiu metu aukšti žmonės, net ir tie, kurie niekada nėra metę kamuolio į krepšį, kliūva kitų akims be savo kaltės. D.Rasmussenas vienas tokių. Jis visą gyvenimą dirbo informacinių technologijų specialistu, o dabar yra pensininkas.

Nyew York Times nuotr./Dave'as Rasmussenas
Nyew York Times nuotr./Dave'as Rasmussenas

„Man visada gaila tokių žmonių, – sakė Cole'as Aldrichas, 211 cm ūgio vidurio puolėjas, žaidęs šešiose NBA komandose aštuonis sezonus, kol baigė karjerą 2019 metais. – Jei esi aukštas, iškart atsiranda manančių, kad savaime turi būti geras krepšinyje. O jei nesi, jie galvoja: kas tada blogai su tavimi?“

Daug aukštų žmonių pasuko į krepšinį, kur ūgis sukuria pranašumą prieš kitus, nes esi arčiau lanko, aukštesnis kūnas padeda gintis, blokuoti metimus, įmesti kamuolį į krepšį per žemesnius varžovus. Bet yra ir milijonai žmonių, kuriems ūgis sukelia bėdų – jie vis trankosi galvomis į durų staktą ir keikia lubų ventiliatorius, o su krepšiniu neturi nieko bendra.

Paklauskite Tifany Tweed (arba geriau neklauskite), 195 cm ūgio ligoninės farmacininkės iš Šiaurės Karolinos, kuri vis girdi tuos pačius klausimus. Tarp, žinoma, dauguma jų apie krepšinį. Taip pat: Kokio ūgio tavo tėvas? Kokio ūgio tavo mama? Ar galėtumėte nukelti tą knygą nuo viršutinės lentynos?

T.Tweed žaidė krepšinį, kai buvo jaunesnė, bet dabar įprato žmonėms sakyti, kad ji buvo balerina, ir bando pasistiebti ant pirštų galų, kad tai patvirtintų (ji nebuvo balerina).

„Nusprendžiau, kad kažkiek pasismaginsiu, nes atsibodo atsakyti į tuos pačius klausimus vis taip pat, – sakė 37 metų T.Tweed, kuri kartais mėgsta pasidalyti savo džiaugsmais ir rūpesčiais dėl ūgio, pavyzdžiui, perkant džinsus. – Man patinka būti pozityviu pavyzdžiu merginoms, kurios irgi yra aukštos. Bet kai grįžtu namo, tada man jau norisi ramybės.“

231 cm ūgio vyras panoro būti aktoriumi

Vidutinis moterų NBA (WNBA) žaidėjos ūgis yra daugiau nei 183 cm, kai vidutinis paprastos amerikietės ūgis yra 161 cm.

Amerikiečių vyrų vidutinis ūgis yra 175 cm. 2013 metais Davido Epsteino išleistoje sporto mokslo knygoje „The Sports Gene“ yra paskaičiuota, kad kiek aukštesni – 183–188 cm ūgio – vyrai turi 5 iš milijono šansų patekti į NBA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas