Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 01 10

Tikėjimo galia: 10 metų elgetavusio NBA krepšininko istorija

1993-iaisiais naujokų biržos pirmame rate pasirinktas Lutheris Wrightas pateko į tuo metu vieną iš NBA favoričių „Utah Jazz“ ekipą, tačiau jau po pirmo sezono komanda krepšininką išspyrė į gatvę.
Lutherio Wrighto asmeninės nuotraukos
Lutherio Wrighto asmeninės nuotraukos / Facebook.com

Kiek daugiau nei prieš dvidešimt metų L.Wrightas „Elizabeth“ universitetui padėjo iškovoti Naujojo Džersio valstijos čempionato titulą. „Lou Bee“ pramintas aukštaūgis tapo gimtojo miestelio didvyriu ir sparčiai judėjo link profesionalios NBA žaidėjo karjeros.

Tačiau likimo ranka L.Wrightui buvo paruošusi sunkų išbandymą. 1993-iaisiais 213 cm ūgio milžinas pasirašė penkių milijonų vertės kontraktą su „Utah Jazz“ klubu, tačiau rašalui dar nespėjus įsigerti į sutarties lapą, jau po pirmojo sezono krepšininkas buvo išspirtas lauk ir daugiau NBA lygoje nepasirodė.

„Kasdien spiriu sau į sėdynę galvodamas, kaip tokia galimybė galėjo pakeisti mano gyvenimą“, – CBN žurnalistei kalbėjo L.Wrightas.

L.Wrighto istorija

Nors praėjo daugiau nei trisdešimt metų, sunkios vaikystės šešėlis seka paskui L.Wrightą. Buvęs krepšininkas atskleidė, jog būdamas šešerių metų patyrė seksualinę prievartą, o krepšinio kamuolys rankose buvo tarsi vaistas nuo praeities negandų.

„Visą savo skausmą ir prisiminimus užrakindavau dėžėje ir su kamuoliu rankose stengdavausi nuo jo pabėgti. Krepšinis man buvo vaistas visa tai pamiršti. Su universiteto komanda pradėjau treniruotis būdamas aštuntoje klasėje. Tačiau čia mano kelias ir baigėsi. Po kelerių metų tapau geru atletu, bet tai tebuvo tiek.“

L.Wrightas buvo žinomas ne tik dėl savo sugebėjimų aikštėje, bet ir šėlionių bei ūžavimų naktiniuose klubuose. Mokydamasis universitete krepšininkas tapo priklausomas nuo narkotikų ir alkoholio: „Nemaniau, kad tapsiu narkomanu ar alkoholiku“.

1993-aisiais L.Wrightui pasiekus savo karjeros viršūnę, narkotikų ir sunkaus gyvenimo inkaras galiausiai trenkėsi į dugną. Po miglotų treniruočių ir bandymų nusižudyti „Utah Jazz“ ekipa nusprendė atsisakyti krepšininko paslaugų.

Neturėdamas darbo ir priverstas grįžti atgal namo, L.Wrightas tapo Niuarko elgeta beveik dešimčiai metų. 

„Norėjau nuo viso to pabėgti, tačiau nežinojau, kaip“, – sunkia praeitimi dalijosi 44-erių vyras.

Buvęs krepšininkas pradėjo ieškoti psichologinės pagalbos, bet nepadėjo net ir ji, kol… vieną vakarą L.Wrightas užmigo apleistoje mašinoje. 

„Kai pabudau, mano kojų nykščiai buvo užšalę. Viskas, ką galėjau padaryti, buvo didelėmis pastangomis nukakti iki artimiausios ligoninės.“

L.Wrightui atvykus į ligoninę, daktarai buvo priversti imtis drastiškų priemonių ir amputavo du kojos pirštus, kad išsaugotų vyriškio gyvybę.

Tačiau, pasirodo, kad šis įvykis tapo skaudžia pamoka, kuri L.Wrightą privertė prašyti Dievo pagalbos. Tądien L.Wrightas savo gyvenimą ir širdį patikėjo Jėzui.

„Prašiau Dievo pagalbos nustoti vartoti, nes norėjau išsilaisvinti iš šių pančių“, – toliau kalbėjo vyras.

„Žinojau, kad Dievas yra, tačiau nesijaučiau vertas jo pagalbos dėl visų mano gyvenimo nemalonių. Nesitikėjau, kad jis mane priims, nes buvau purvinas ir bjaurus. Nenutuokiau, kad Dievas tokius kaip aš gali išgelbėti. Bet jam pavyko, nes įsileidau jį į savo širdį.“

Šiandien L.Wrightas nėra priklausomas jau daugiau nei dešimtmetį. Pats krepšininkas teigia, kad stiprus tikėjimas jį ne tik išvadavo nuo priklausomybių, bet ir suteikė galią atleisti savo vaikystės skriaudėjams.

Šiuo metu L.Wrightas dirba „New Jersey Express“ komandos trenerio asistentu. Be jokios gėdos savo istorija su miestelio vaikais dalindamasis vyras siekia juos vesti į doros kelią.

„Kai pasitikime juo, patikime jam savo svajones ir visa kita, Dievas mums neleidžia nuklysti į šunkelius“, – apie tikėjimo galią kalbėjo L.Wrightas. 

VIDEO: Lutherio Wrighto gyvenimo istorija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas