Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 29

Trenerių ėjimas nustebino patį T.Sedekerskį: „Viduje apsidžiaugiau“

Kazys Maksvytis išsitraukė iš rankovės kozerinį gynybos tūzą, vardu Tadas Sedekerskis, ir uždėjęs antkaklį varžovų lyderiui paklojo pamatus trečiajai Lietuvos rinktinės pergalei pasaulio čempionate. „Kai treneriai pasakė, kad aš ginsiuosi, iš tikrųjų nustebino“, – pripažino ir pats rungtynių prieš Juodkalniją herojus.

Jau keletą metų Lietuvos krepšinio padangėje sklandė juokelis apie Tado Sedekerskio gynybą prieš Luką Dončičių.

2021 metais Vitorijos „Baskonia“ puolėjas iš Nidos buvo projektuojamas kaip pagrindinis slovėno stabdytojas olimpinėje atrankoje, bet Lietuvos rinktinės tuometinis vairininkas Darius Maskoliūnas neįtraukė Tado į rinktinės dvyliktuką, o Slovėnija nudžiovė iš mūsiškių bilietą į Tokiją.

Praėjo dveji metai, kalbos apie T.Sedekerskio gynybą jau kiek pritilo, bet dabar jau pats lietuvis jas priminė visiems, kas stebėjo trečiąsias Lietuvos rungtynes pasaulio čempionate.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Tadas Sedekerskis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Tadas Sedekerskis

25-erių puolėjas netikėtai stojo gintis prieš Juodkalnijos ir „Chicago Bulls“ žvaigždę Nikolą Vučevičių ir pristabdė buvusį NBA „All-Star“ rungtynių dalyvį, kuris po trijų kėlinių turėjo tik 9 taškus, o savo statistiką pasigerino tik pabaigoje, surinkdamas 19 taškų, bet iš žaidimo įmesdamas tik 4 metimus iš 13.

„Tiesą sakant, maniau, kad tikrai Jonas prieš jį ginsis. Jis turi patirties, ne vienus metus NBA žaidžia, – po pergalės apie trenerių sprendimą 15min sakė T.Sedekerskis. – Bet kai treneriai pasakė, kad aš ginsiuosi, iš tikrųjų nustebino. Tačiau viduje apsidžiaugiau, tai didelė užduotis mano karjeroje. Manau, tai padeda augti kaip žaidėjui, parodo trenerių pasitikėjimą manim gynyboje. Buvo papildomo jauduliuko, nes žinojau, kad daug kas nuo manęs priklauso, bet giliai širdyje degė ta ugnelė – labai norėjau gintis prieš tokį žaidėją.“

Lietuvos rinktinės gynybinis planas buvo aiškus: T.Sedekerskis vaikosi N.Vučevičių, o tai leidžia Jonui Valančiūnui gintis prieš mažiau pavojingus varžovų puolėjus ir neleidžia juodkalniečiams įtraukti JV į lietuviams neparankų pikenrolo žaidimą.

„Šiek tiek visi jaudinomės dėl to, kaip ta gynyba gali veikti. Manau, kad visai neblogai pasiteisino, – teigė T.Sedekerskis. – Darbui tarp rungtynių turime tik 24 valandas, tad tikrai neturėjome daug laiko pašlifuoti. Treneriai pabandė įdiegti ir tai pasiteisino. Tokio žaidėjo kaip Vučevičius išjungti iš žaidimo visiškai neįmanoma, tai yra komandos lyderis, NBA žvaigždė. Bet dirbom kaip komanda labai neblogai, vieni kitiems padėjome ir jis aikštėje tikrai gerai nesijautė.“

Šiek tiek visi jaudinomės dėl to, kaip ta gynyba gali veikti.

Kaip atrodė T.Sedekerskio diena prieš tokio svarbaus uždavinio vykdymą?

„Kasdieninė rutina. Kai tenka tokį žaidėją dengti, pasižiūri papildomai, peržiūrėjau, kaip jis mėgsta žaisti, kokia jo mėgstama ranka, kad jis mėgsta labiau atakuoti iš vidutinio nuotolio, o ne versti po krepšiu. Stengiausi neleisti jam to lengvo vidutinio turėti. Psichologiškai buvau nusiteikęs, žinojau, kad jeigu tokį žaidėją paleisi, jis bus karštas nuo pirmos minutės, o tada jau bus sunku. Išėjau su koncentracija dirbti su juo ir negalvoti apie nieką kitą“, – pasakojo lietuvis.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Jis buvo ir vienas naudingiausių komandos žaidėjų. 8 taškai, 11 atkovotų kamuolių (daugiausiai komandoje), 2 blokai ir 19 naudingumo balų.

Vis dėlto jo indėlis varžovų aikštės pusėje nublanko prieš pasirodymą savojoje.

„Be gynybos nieko nelaimėsi. Reikia gintis, jeigu nori laimėti, nes nesame kažkokia super talentinga komanda. Gynyba mus tikrai gali toli nuvesti. Esu vienas tų gynybos lyderių, tad turiu nuo pirmų minučių užduoti toną“, – teigė puolėjas.

Antrajame etape tarp lietuvių varžovų tikrai bus ir JAV rinktinė, o ten T.Sedekerskio ir jo komandos draugų laukia dar didesni iššūkiai. Vis dėlto apie tai mūsiškiai dar nemąsto.

„Tikrai negalvojame apie nieką. Laukia pora dienų, reikia pailsėti ir pasiruošti kitoms rungtynėms. Manau, kad mūsų komanda turi eiti rungtynės po rungtynių, negalvoti toli į priekį“, – sakė T.Sedekerskis.

VIDEO: Kazys Maksvytis po pergalės prieš Juodkalniją: „Komplimentai komandai“
VIDEO: Karštas Roko Jokubaičio komentaras po pergalės prieš Juodkalniją
VIDEO: Mindaugas Kuzminskas: „Esame bartukai aplink Joną“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas