Prenumerata nuo 0,50 Eur/mėn! Paskutinės akcijos savaitės.
Išbandyti
07 07

„Turi būti pirmas kartas“: olimpinį kvapą uodžiantys puertorikiečiai žvangina ginklais

San Chuane vykstančios olimpinės atrankos finale Lietuvos rinktinės laukia šeimininkės Puerto Riko komandos egzaminas. Mūsiškiai su šia Pietų Amerikos rinktine oficialiuose mačuose iš viso yra susitikę tris kartus bei visus tris kartus šventė pergales, tačiau užsivedę puertorikiečiai žada „šunų pjautynes“ ir viliasi iškovoti istorinę pergalę.

„Rytoj turi būti pirmas kartas“, – po pergalės pusfinalyje prieš Meksiką apie artėjančią akistatą finale sakė didžiausia Puerto Riko krepšinio žvaigždė, buvęs Jono Valančiūno komandos draugas „New Orleans Pelicans“ komandoje Jose Alvarado.

Tai bus ketvirtasis Lietuvos ir Puerto Riko komandų oficialus mūšis.

1992-ųjų metų olimpinėse žaidynėse Barselonoje lietuviai laimėjo 104:91.

2004-ųjų metų olimpinėse žaidynėse Atėnuose puertorikiečiai startavo iškovoję skambiausią pergalę šios tautos istorijoje, 92:73 sutriuškinę Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) rinktinę, tačiau jau po dviejų dienų 90:98 krito prieš Lietuvą.

Pastaroji lietuvių ir puertorikiečių oficiali akistata įvyko 2012-ųjų metų Londono olimpinių žaidynių atrankoje Venesueloje, kai Kęstučio Kemzūros vadovaujama rinktinė ketvirtfinalyje triumfavo 76:72.

Olimpinės žaidynės – mūsų svajonė

„Lietuva – kieta komanda, viena stipriausių pasaulyje, – finalo išvakarėse 15min sakė Puerto Riko rinktinės vairininkas Nelsonas Colonas. – Žinome, kokios svarbos rungtynes turėsime žaisti rytoj, bet mes turime vilties ir tikėjimo. Olimpinės žaidynės – mūsų svajonė. Tai nėra apie šią komandą, tai yra apie šią salą ir mažus vaikus joje. Tai – apie visą mūsų tautą. Dabar esame gerame momente, mūsų komanda veikia gerai. Tikiu, kad turime gerus šansus laimėti finale. Žinome, kad Lietuva visas 40 minučių žaidžia viename lygyje – jie nekyla į viršų ir nesileidžia į apačią. Visada vienodas lygis, o su tuo varžytis yra sudėtinga. Lietuva žino, kaip reikia žaisti gerą krepšinį. Jie tiki savo sistema, savo gynyba. Mūsų laukia didžiulis iššūkis, bet kai tokie iššūkiai pasitaiko gyvenime, tu rizikuoji, tuomet ateina pozityvūs dalykai.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Nelsonas Colonas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Nelsonas Colonas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – kompiuteriniai žaidimai ir turnyrai, virtualios pramogos ir „OG Version“ koncertas
Reklama
Patirti pelkes miesto širdyje: Vilniaus „Akropolyje“ lankytojai kviečiami į interaktyvų labirintą
Siųsk nuotrauką – laimėk paspirtuką!
Reklama
Parduotuvėse – naujiena loterijų ir gyvūnų mylėtojams