Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vokietijos žvaigždes išjungę prancūzai – olimpinių žaidynių finale

Paryžiaus olimpinių žaidynių krepšinio turnyro finalo pirmąja dalyve tapo Prancūzijos rinktinė, penktadienio vakarą kiek netikėtai pirmajame pusfinalyje 73:69 patiesdama favorite laikytą pasaulio čempionę Vokietiją.
Victoras Wembanyama
Victoras Wembanyama / „Scanpix“ nuotr.

Vokiečiai geriau pradėjo rungtynes ir jau pirmosiomis minutėmis įgijo dviženklį pranašumą 12:2, tačiau prancūzai kelti baltą vėliavą atsisakė ir netrukus savo oponentus pasivijo.

Po trijų kėlinių jau šeimininkai turėjo nežymų pranašumą (56:50), o Vokietijos rinktinės lyderiais Dennisas Schroderis ir Franzas Wagneris stipriai strigo.

Įpusėjus ketvirčiui po Mathiaso Lessort'o pataikymo Prancūzija įgijo dviženklį pranašumą ir stipriai truktelėjo į priekį.

Likus 35 sek. F.Wagneris tritaškiu sumažino atsilikimą iki 2 taškų (68:70). Prancūzai užpulti nesugebėjo, bet kamuolį atkovojęs F.Wagneris neišsilaikė aikštelėje ir prancūzai gavo dar vieną šansą. Vokiečiai gelbėjosi pražangomis ir Victoras Wembanyama pataikė tik antrą, bet per likusias 11 sek. vokiečiai išsigelbėti nepajėgė.

Ketvirtfinalyje prancūzai 82:73 eliminavo Kanadą, o vokiečiai 76:63 nugalėjo graikus.

Prancūzija ir prieš trejus metus Tokijuje žaidė finale ir tuomet nusileido JAV rinktinei.

Kitame pusfinalyje JAV kausis su Serbija.

Prancūzija: Guerschonas Yabusele 17 (7 atk. kam.), Isaia Cordinier 16 (7 atk. kam.), Victoras Wembanyama 11 (7 atk. kam.), Mathiasas Lessortas 10, Nicolasas Batumas 9.

Vokietija: Dennisas Schroderis 18 (3/11 trit.), Franzas Wagneris 10 (8 atk. kam.), Andreasas Obstas ir Danielis Theisas (11 atk. kam.) – po 8, Isaacas Bonga 7, Johannesas Voigtmannas 6.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?