Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apie Baltijos jūros kaimynes primins meninės šaligatvio plytelės

Apie Baltijos jūros pakrantės vienijamas šalis Klaipėdos miesto gyventojams ir svečiams primins Šiaurinio rago šaligatvyje išsidėsčiusios skaidraus stiklo plytelės.
Baltijos kelrodis klaipėdiečiams bus pristatytas rudens pabaigoje.
Baltijos kelrodis klaipėdiečiams bus pristatytas rudens pabaigoje. / "15min" nuotr.

Vasarą Klaipėdos miesto savivaldybės, Užsienio reikalų ministerijos ir Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje paskelbto „Baltijos kelrodžio“ konkurso nugalėtoju tapo architektas Laimis Kaziukonis. Jo pasiūlyta šiuolaikiška idėja kelrodžio nuorodas su atstumais iki kitų šalių perkelti ant stiklinių plytelių buvo pripažinta patraukliausia.

„Konkurso nugalėtojo darbas ne tik atskleis Baltijos jūros regiono išskirtines savybes – inovatyvumą ir šiuolaikiškumą, bet ir kvies Klaipėdos miesto gyventojus patirti atradimo džiaugsmą, – teigia Užsienio reikalų ministerijos Europos reikalų departamento Ambasadorė ypatingiems pavedimams Kornelija Jurgaitienė, kuruojanti Baltijos jūros regiono strategijos klausimus. – Kaip atrasime rudens šaligatvyje pasklidusias plyteles su nuorodomis į Baltijos jūros regiono šalis, taip galėtumėme vis labiau atrasti ir šias kaimynes – juk Baltijos jūros pakrantėje esančios šalys yra ne taip jau toli nuo mūsų“.

Inovatyvios idėjos autoriaus Laimio Kaziukonio teigimu, jo Baltijos kelrodžio interpretacija yra skirta pagyvinti šalia Danės upės esantį Šiaurinį ragą. Pasak jo, toks mažosios architektūros elementas neišsišoks bendrame Klaipėdos miesto kontekste, bet pagyvins krantinės teritoriją. Plytelėse bus išrašyti Baltijos jūros regiono strategijos šalių pavadinimai – Latvija, Estija, Suomija, Švedija, Danija, Vokietija ir Lenkija – bei atstumai iki šių šalių. Plyteles planuojama gaminti iš grūdinto stiklo bei veidrodžio, tad ir dienos metu plytelė spindės nuo natūralios saulės šviesos. Stiklo plyteles planuojama montuoti šalia krantinėje esančių suoliukų, kad būtų sukurta patraukli vieta Klaipėdos miesto gyventojams ir svečiams.

Antroji konkurso prizinė vieta buvo skirta aktyvaus klaipėdiečio architekto Adomo Skiezgielo pasiūlytam tradicinės formos kelrodžio projektui. Trečioji konkurso prizinė vieta atiteko dizainerio Gintauto Stasiulio pasiūlytai kompaso idėjai. Prizinių vietų laimėtojai bus apdovanoti piniginiais prizais. Konkurso darbus vertino konkurso skelbėjai, Klaipėdos miesto įvaizdžio komisija, Architektų sąjungos Klaipėdos miesto organizacijos ekspertų taryba ir Dailininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus taryba.
Baltijos kelrodis bus įrengiamas artimiausiu metu ir Klaipėdos miesto gyventojams bei svečiams bus pristatytas dar šių metų rudens pabaigoje.

Baltijos kelrodžio idėjų konkursas yra Baltijos jūros regiono strategijos pristatymo kampanijos dalis. Baltijos kelrodžio idėjų konkursą rengia  Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija, Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje ir Klaipėdos miesto savivaldybė įgyvendinant Baltijos jūros regiono strategijos pristatymo kampaniją. Projektas finansuojamas Europos Komisijos lėšomis.

Projektas finansuojamas Europos Komisijos lėšomis.

Ši informacija prisideda prie Baltijos jūros regiono bendradarbiavimo pristatymo Lietuvoje.

15min.lt nuotr./Logotipai
i

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai