Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 12 /16:26

Diskusijoje dėl Linkuvos dvaro – šaižūs V.Matijošaičio kirčiai oponentams: pasiūlė pasidėti pampersus

Kauno savivaldybės taryba rugsėjo 12 dienos posėdyje pritarė, kad būtų pradedamos Linkuvos dvaro teritorijoje Šilainių mikrorajone esančių statinių perėmimo procedūros. Tiesa, prieš prasidedant balsavimui dėl šio sprendimo užvirė aštri diskusija. Kauno meras Visvaldas Matijošaitis aštriai atsakinėjo į tarybos narių užduodamus klausimus.
Linkuvos dvaro teritorija
Linkuvos dvaro teritorija / Kauno miesto savivaldybės ir BNS nuotr.

Antradienį po ilgesnės vasaros pertraukos įvyko Kauno miesto savivaldybės tarybos posėdis. Jam pirmininkavo pats meras V.Matijošaitis, nors iki šiol tai darydavo itin retai bei nenoriai – šias pareigas dažniausiai perimdavo vicemerai.

Pranešimo autorių nuotr./Linkuvos dvaro parko vizija
Pranešimo autorių nuotr./Linkuvos dvaro parko vizija

Viso posėdžio metu netrūko „užkulisinių“ mero komentarų.

Pakvietęs savivaldybės darbuotoją Ritą Motiejūnienę pristatyti kitą klausimą, jis šalia buvusiai posėdžio sekretorei su šypsena tarstelėjo: „Susipažinsiu su darbuotojais.“

Vėliau jis jau tildė salėje esantį Miesto planavimo ir architektūros skyriaus vedėją Nerijų Valatkevičių: „Nerijau, kad ir Dievu vadiname, bet truputuką tyliau.“

Į ne vieną tarybos narių užduodamą klausimą vietoj sprendimą pristatančio savivaldybės darbuotojo atsakinėjo, norimą priimti sprendimą aiškino, replikavo pats V.Matijošaitis.

Pabrėžė, kad iš gyventojų turto neatims

Didžiausia diskusija užvirė pristatant sprendimą „Dėl kultūros paveldo objekto – Linkuvos dvaro sodybos fragmentų teritorijoje esančių statinių paėmimo visuomenės poreikiams“.

VIDEO: Linkuvos dvaro parko vizija

Prieš pristatydamas tarybai šį klausimą, Nekilnojamojo turto skyriaus vedėjas Donatas Valiukas paleido filmuką apie Linkuvos dvaro teritorijos sutvarkymo projektinius pasiūlymus.

Kauno m. sav. nuotr./Parko teritorija
Kauno m. sav. nuotr./Parko teritorija

„Pristatau projektinius pasiūlymus, kadangi sulaukiau komitetuose klausimų, viešojoje erdvėje taip pat diskutuojama. Norėjau pabrėžti, kad iš gyventojų, gyvenančių dvaro pastate, turtas neplanuojamas paimti. Ūkinį pastatą planuojama paimti visuomenės poreikiams. Sutampa adresas“, – teigė D.Valiukas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas