Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 03

E.Macrono gestas užminė mįslę: bandė paslėpti prabangų laikrodį?

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas užsitraukė kritikos laviną po to, kai duodamas interviu nusiėmė laikrodį. Viešumoje netruko pasirodyti svarstymų, kad Prancūzijos vadovas, duodamas interviu apie pensijų reformą, taip bandė paslėpti prabangų aksesuarą, tačiau tai nėra tiesa.
E.Macrono laikrodis
E.Macrono laikrodis / Imago / Scanpix nuotr.

Pastaruoju metu Prancūziją krečia protestų banga. Įsiutę demonstrantai kelias savaites priešinasi E.Macrono inicijuotai pensijų reformai, kuri numato pavėlinti išėjimą į pensiją nuo dabar numatytų 62 iki 64 metų.

Kovo pabaigoje keliuose miestuose, įskaitant Paryžių, kur protestuotojai nusiaubė istorinį miesto centrą, protestų diena virto chaosu – vyriausybė pranešė, kad dešimtys policininkų buvo sužeisti, visoje šalyje suimta daugybė protestuotojų.

Pasipiktinimas dėl reformos, kurią vyriausybė nusprendė įgyvendinti be balsavimo parlamente, antrosios E.Macrono kadencijos metu virto didžiausia vidaus krize.

Pastaruoju metu gausiai kritikuojamas Prancūzijos prezidentas užsitraukė dar vieną pykčio laviną, kuomet vieno interviu metu buvo pastebėtas nusisegantis laikrodį.

Interviu su E.Macronu, tiesiogiai transliuotas iš Eliziejaus rūmų, buvo parodytas kovo 22 d., trečiadienį.

Žurnalistai ir socialinės žiniasklaidos vartotojai pastebėjo, kad maždaug 10-ąją pokalbio minutę Prancūzijos prezidentas pakišo rankas po stalu ir nuo riešo nusisegė laikrodį, kuris prieš tai buvo aiškiai matomas kadre.

Pasigirdo kalbų, esą taip E.Macronas pasielgė norėdamas nuslėpti prabangų aksesuarą ir atsikratyti „turčių prezidento“ etiketės.

Apie tai buvo kalbėta net pasaulio žiniasklaidoje.

Kritikai ėmė tvirtinti, kad prezidento veiksmai, kai jis nepastebimai nusiėmė laikrodį, o jo rankos interviu metu buvo po stalu, buvo vertinami kaip dar vienas įrodymas, kad jis nebendrauja su paprasta Prancūzijos visuomene ir yra „turtingųjų prezidentas“.

Šis E.Macrono veiksmas neliko nepastebėtas rusų propagandininkų – pastarieji net „atrado“ jų kainą, ji esą siekė 80 tūkst. eurų.

Laikraščio „L'Independant“ teigimu, E.Macronas laikrodį nuėmė, nes jis atsitrenkė į stalą ir trukdė įrašyti interviu.

Eliziejaus rūmai vėliau žurnalistams patvirtino, kad prezidento gesto priežastis iš tiesų buvo techninė būtinybė.

„Prezidentas nuėmė laikrodį ne todėl, kad norėjo jį paslėpti, o todėl, kad juo stipriai trenkė į stalą. Triukšmas buvo aiškiai girdimas“, – rūmų komentarą citavo leidinys.

Suklydo dėl kainos

Daugiausiai alyvos į skandalo ugnį šliūkštelėjo informacinėje erdvėje pasirodžiusi tariama laikrodžio kaina.

Buvo tvirtinama, neva ji siekia net 80 tūkst. eurų.

Tačiau Eliziejaus laukai paneigė tokius tvirtinimus ir net nurodė tikslų laikrodžio, kurį segėjo prezidentas, modelį. Tai „Bell & Ross“ gamintojo BRV192, kurių vertė siekia 2,4 tūkst. eurų.

„Bell & Ross“ bendradarbiauja su daugeliu Prancūzijos institucijų, įskaitant šalies kariuomenę ir prezidento saugumo tarnybą. E.Macronas nešioja asmeninį modelį, papuoštą prezidento herbu.

Šaltiniai iš E.Macrono aplinkos „L'Independant“ sakė, kad prezidentas laikrodį reguliariai nešioja jau daugiau kaip pusantrų metų.

Prancūzijos vadovas su juo pasirodė 2022 m. FIFA pasaulio futbolo čempionato finale Katare, per valstybinį vizitą Vašingtone praėjusių metų gruodį ir kituose viešuose renginiuose.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Meta“ programa, kuria siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito