Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Andrius Kubilius: Lietuva vis dar vaduojasi iš okupacijos pasekmių

Premjeras Andrius Kubilius teigia, kad Lietuva vis dar jaučia penkis dešimtmečius trukusios sovietų okupacijos padarinius.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Ketvirtadienį minint Gedulo ir vilties dieną, kuomet prisimenami 1941 metų birželio 14-osios naktį prasidėjęs pirmieji masiniai Lietuvos gyventojų trėmimai į Rusiją, A.Kubilius sakė, kad ši diena tebėra atvira žaizda.

„Iš tikrųjų tai labai skausminga diena, net ir po 70 metų iš tikrųjų atvira žaizda, primenanti tai, ką mūsų tėvams ir seneliams teko pergyventi. Ir aš ją pavadinčiau paprastai – tai yra okupacijos skausmo diena. Be abejo, kad 50 metų okupacija paliko labai skaudžias pasekmes ir mes iš tų pasekmių net ir po daugiau nei 20 nepriklausomybės metų vis dar vaduojamės“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė ministras pirmininkas.

„Ši diena yra ta diena, kai iš tikrųjų stabtelime ir prisimename ir tremtis, ir pokario partizanus, ir prisimename rezistentus, ir galų gali primename tuos sulaužytus gyvenimus ir sulaužytą šalies likimą ir kaip sunkiai mums tenka stotis vėl iš naujo ant kojų, vėl stotis į europinį, į vakarietišką gyvenimą. Tų pasekmių galima matyti visur – pradedant ir nuo mūsų pačių mąstymo, ir nuo ekonomikos dalykų, ir net ir toje pačioje energetikoje mes vis dar vaduojamės iš to, į kur buvome įpainioti jėga ir kruvinai įpainioti tuos 50 okupacijos metų“, – dėstė A.Kubilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas