Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nutylėtos istorijos apie kilmingas baltaodes vergvaldes: žiauriomis bausmėmis tenkino savo sadistinius polinkius

Daugeliui turbūt nėra paslaptis, kad pirmasis Jungtinių Valstijų prezidentas George Washingtonas savo rezidencijoje Mount Vernone turėjo vergų. Tačiau galbūt daugumą nustebins tai, kad vergų skaičių plantacijoje gerokai išplėtė pirmojo JAV prezidento žmona, Martha Washington. Jie susituokė 1759 m. Manoma, kad G. Washingtonui tuomet priklausė 18 vergų. Tuo tarpu M.Washington, vienai turtingiausių to meto Virdžinijos moterų, galimai vergavo net 84 žmonės.
Juodaodžiai Amerikos pietuose
Juodaodžiai Amerikos pietuose / Wikimedia nuotr.

Istorikė Stephanie E. Jones-Rogers iš Berklio universiteto Kalifornijoje atliko tyrimą, kiek vergų Jungtinėse Valstijose valdė baltosios moterys. Mokslininkė rinko 1850–1860 m. surašymo duomenis pagal kuriuos nustatė, kad apytikriai 40 proc. visų vergų savininkų sudarė baltaodės moterys. „Vergvaldžiai savo dukroms atiduodavo ne žemę, bet vergus, – savo knygoje „They Were Her Property: White Women as Slave Owners in the American South“ rašo istorikė S. E. Jones-Rogers. – Tai reiškia, kad baltaodės pietietės moterys buvo susiję su faktine arba galima kitų žmonių nuosavybe.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne