Žiūrėkite

15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos

Kandidatas į Pentagono vadovo postą linkęs apginkluoti Ukrainą

JAV prezidento Baracko Obamos siūlomas kandidatas į valstybės sekretoriaus postą Ashtonas Carteris trečiadienį pareiškė esąs linkęs tiekti ginklus Ukrainai, kad padėtų Kijevo vyriausybei kovoti su prorusiškais separatistais.
Ashtonas Carteris
Ashtonas Carteris / „Scanpix“/AP nuotr.

A.Carteris, kurį netrukus įstatymų leidėjai turėtų patvirtinti naujuoju Pentagono vadovu, tokį pareiškimą padarė kalbėdamas Senato Ginkluotųjų tarnybų komitete, pasirodžius ženklų, kad B.Obamos administracija linksta į Ukrainos aprūpinimą ginklais.

„Aš labai linkstu į tą pusę, pone pirmininke, nes manau, kad mums reikia remti ukrainiečius, kurie ginasi“, – sakė J.Carteris, senatoriaus Johno McCaino paklaustas, ar pasisako už gynybinių ginklų tiekimą Kijevui.

„Dabar negaliu kalbėti apie tų ginklų pobūdį“, nepasitaręs su JAV kariuomenės vadais arba Ukrainos lyderiais šiuo klausimu, sakė J.Carteris.

B. Obamos administracija iki šiol teikė tik neletalią karinę įrangą Ukrainai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas