Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kitais metais dvi JAV kariuomenės aukštojo pilotažo aviacijos komandos atnaujins savo įspūdingus pasirodymus

Dvi JAV ginkluotųjų pajėgų aukštojo pilotažo aviacijos komandos vėl džiugins įvairiausių aviacinių šou lankytojus. Komandų pasirodymai šiemet buvo sustabdyti dėl biudžeto mažinimo, tačiau pranešama, kad jau kitais metais abiejų grupių naikintuvai pakils į orą.
„Blue Angels“ pasirodymas
„Blue Angels“ pasirodymas / wikimedia.org/JAV KJP nuotr.

Kaip praneša portalas „Armed Forces International“, informaciją apie atnaujintus abiejų aviacinių grupių – JAV karinių jūrų pajėgų „Blue Angels“ ir JAV karinių oro pajėgų „Thunderbirds“ – patvirtino Pentagonas. Tuo pačiu buvo pranešta, kad nepaisant atnaujintų pasirodymų, abiejų grupių grafikas nebus toks įtemptas, kaip anksčiau.

Apie „Blue Angels“

Aukštojo pilotažo aviacijos komanda „Blue Angels“ yra oficiali JAV karinių jūrų pajėgų pasirodymo ore grupė. Įkurta 1946 m., šiandien ši aviacinė grupė žiūrovus džiugina figūras danguje raitydama įvairiuose aviaciniuose šou nuo kovo iki lapkričio.

Savo pasirodymus „Blue Angels“ rengia naikintuvais F/A-18 „Hornets“. Esant reikalui grupės lėktuvai gali būti perdaryti ir per 72 val. paruošti koviniams veiksmams.

Vaiskiu oru pasirodymus „Blue Angels“ rengia maždaug 2400 metrų aukštyje, apsiniaukus – 460 metrų.

Komandą sudaro 16 karininkų ir 110 techninio personalo narių.

Šiais metais komandai vos spėjus sudalyvauti dviejuose (iš 35 tuo metu suplanuotų) pasirodymuose, buvo pranešta apie biudžeto mažinimą ir šou programos buvo sustabdytos.

VIDEO: Aukštojo pilotažo aviacijos komanda „Blue Angels“

Apie „Thunderbirds“

Aviacinė grupė „Thunderbirds“ priklauso JAV karinėms oro pajėgoms. Įkurta 1953 m., ji pasirodymus rengia ne tik Amerikoje, bet ir užsienio šalyse.

Iki biudžeto sumažinimo, „Thunderbirds“ kasmet atlikdavo iki aštuoniasdešimties pasirodymų per metus. Per visą grupės istoriją nebuvo atšauktas nė vienas pasirodymas dėl techninių nesklandumų ar orlaivių gedimo.

Esant reikalui komandos nariai gali atlikti ir kovines užduotis.

Komandą sudaro 12 karininkų ir 120 techninio personalo narių. „Thunderbirds“ savo pasirodymuose naudoja naikintuvus F-16 „Fighting Falcon“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas