Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija mėgina neigti pažeidusi Lietuvos oro erdvę

Rusijos gynybos ministerija paneigė Lietuvos pareiškimą apie tai, kad Rusijos naikintuvas pažeidė Lietuvos oro erdvę, rašo lenta.ru
Naikintuvas Su-27
Naikintuvas Su-27 / „Scanpix“ nuotr.

Apie tai ketvirtadienį pranešė Rusijos naujienų agentūra „Interfax“, remdamasi Vakarų karinės apygardos spaudos tarnybos vadovo papulkininkio Andrejaus Bobrūno žodžiais.

Kaip pranešta anksčiau, ketvirtadienį Rusijos ambasadoriui Vilniuje buvo įteikta protesto nota dėl to, kad į Lietuvos oro erdvę įsibrovė Rusijos naikintuvas Su-27. Lietuvos krašto apsaugos ministerijos duomenimis, antradienio vakarą Rusijos karinis lėktuvas įskriejo į Lietuvos oro erdvę 12 kilometrų, o po to apsisuko ir grįžo atgal į Kaliningrado sritį.

Rusijos gynybos ministerija tvirtina, kad antradienį naikintuvai Su-27 vykdė mokomuosius skrydžius savo teritorijoje Kaliningrado srityje. A.Bobrūnas pareiškė, kad skrydžiai vyko iš anksto numatytais maršrutais ir valstybių sienos pažeidimo užfiksuota nebuvo.

Oro erdvę virš Baltijos šalių saugo NATO misijos naikintuvai. Kaip paaiškino Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis, į oro erdvės pažeidimą NATO naikintuvai nespėjo sureaguoti, nes trumpiau nei per dvi minutes įsibrovėlis grįžo į savo erdvę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai