Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ukrainai grėsmė kyla ne tik iš rytų, bet ir iš pietuose esančios Padniestrės

Ukrainos karinė vadovybė paskelbė, kad šaliai grėsmė iškilusi ne tik rytuose, kur Rusija permeta savo kariuomenę, bet ir pietuose – iš įšaldyto konflikto zonos separatistinės Padniestrės.
Ukrainos kariai
Ukrainos kariai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ukrainos Aukščiausioje Radoje penktadienį gynybos ministras Stepanas Poltorakas paskelbė, kad „grėsmė yra ne tik rytuose, bet ir pietuose“. Jis teigė, kad Padniestrės link reikėtų pasiųsti kariuomenės – ne mažiau vieno bataliono, skelbia unian.net.

„Mes tiksliai tai žinome, ir pajėgos ten bus padidintos“, – teigė ministras, nepateikęs tikslesnių duomenų apie iškilusią grėsmę. 

Mes tiksliai tai žinome, ir pajėgos ten bus padidintos

Šiuo metu Padniestrėje yra Rusijos „taikdarių“ pajėgos, egzistuojančios čia nuo 1999 metų. Tikslus jų skaičius nėra skelbiamas. 2012 metais buvo pranešama, kad čia yra apie 400 Rusijos karių. Tačiau manoma, kad iš tiesų Rusijos pajėgos čia yra kur kas didesnės ir siekia kelis tūkstančius karių. 

Po Sovietų Sąjungos žlugimo Padniestrė paskelbė nepriklausomybę, kilo karas. 1992 metais paskelbtos paliaubos, tačiau regiono statusas liko neišspręstas. 2006 m. Padniestrėje buvo surengtas referendumas, kuriame dauguma pasisakė už atsiskyrimą nuo Moldovos ir prisijungimą prie Rusijos. Referendumo rezultatus pripažįsta tik Rusija. 

Šiuo metu didžioji dalis Ukrainos kariuomenės sutelkta šalies rytuose. S.Poltorakas taip pat informavo, kad šiemet Ukrainos armija išaugo iki 232 tūkst. žmoių – praėjusiais metais šis skaičius siekė 130 tūkst. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas