Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 20

Rekordinis mirčių skaičius Lietuvoje: mokslininkai įvardija svarbiausias priežastis

Nepatenkinti pandemijos valdymo priemonėmis beda pirštu į statistiką: lapkričio mėnesį pasiektas mirčių skaičiaus Lietuvos rekordas. Esą tai įrodo, kad, nepaisant visų priemonių, Vyriausybė tvarkosi prastai. Tačiau mokslininkai turi kitų argumentų.
Klaipėdos universitetinės ligoninės medikų kova su COVID-19
Klaipėdos universitetinės ligoninės medikų kova su COVID-19 / Nuotr. iš kul.lt

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) profesorius Mindaugas Stankūnas paaiškina: dėl tokių niūrių rekordų kalta ne valdžia, o prasti vakcinacijos rodikliai, mat dauguma mirusių nuo COVID-19 nebuvo paskiepyti. „Euromonitor International“ duomenų mokslininko Vaidoto Zemlio-Balevičiaus manymu, net tuo atveju, jei valdžia viską būtų padariusi idealiai, Vakarų vakcinacijos skaičių mums nepavyktų pasiekti.

Lapkritį mirusių žmonių skaičius Lietuvoje pasiekė rekordines aukštumas – Lietuvos statistikos departamentas paskelbė, kad per mėnesį netekome 4572 piliečių.

Abejojantiems šalies pasirinktomis pandemijos valdymo priemonėmis tai tapo argumentu, kad valdžia esą su pandemija visiškai nesusitvarko.

Socialiniuose tinkluose vėl prisimintas Švedijos pavyzdys, teigiama, kad ten ribojimai buvo minimalūs ir Lietuva turėtų pasekti šios šalies pavyzdžiu.

Tačiau M.Stankūnas kategoriškas: tokį milžinišką perteklinių mirčių skaičių nulėmė tai, kad Lietuvoje vis dar miršta labai daug skiepytis atsisakančių asmenų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito