Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 16

Skiepytis ragina ir taip: kai būsite reanimacijoje, išaiškės visi jūsų meilužiai

Vakcinacijos skatinimo kampanijos nėra naujiena, tačiau ketvirtadienį feisbuke žaibiškai išplitusi žinutė sukėlė daugelio nuostabą. Skiepytis gyventojai kviečiami bauginant, kad atsidūrus reanimacijos skyriuje antroji pusė sužinos apie visus meilužius. Žinutę paskelbusi Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Rasa Petrauskienė tikina papokštavusi.
242103779_10219613203381157_7820503985003650594_n
Skiepyti skatinanti žinutė R.Petrauskienės „Facebook“ profilyje

„Neužmirškite! Jei būsite paguldyti į reanimacijos skyrių, jūsų daiktai ir telefonas bus atiduoti sutuoktiniui, tad išaiškės visi jūsų meilužiai. Todėl, kad taip neatsitiktų – skiepykitės!“ – rašoma daugiau nei 100 pasidalijimų sulaukusioje socialinio tinklo „Facebook“ žinutėje.

Savo vardo nepanorusi viešinti Klaipėdos rajono administracijos atstovė akcentavo, kad tai – privati vienos rajono politikės iniciatyva, o ne oficiali vakcinacijos skatinimo kampanija.

„Taip, šiandien išties sulaukėme dėl to klausimų, tačiau tai nėra administracijos skleidžiama žinutė. Ją savo asmeninėje paskyroje, savo iniciatyva paskelbė Rasa Petrauskienė“, – aiškino rajono savivaldybės atstovė.

Siekė atkreipti dėmesį

Tačiau Rasa Petrauskienė nėra eilinė Klaipėdos rajono politikė. Ji - savivaldybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centro (ESOC) vadovė ir savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja.

Tai buvo tiesiog juokas dėmesiui atkreipti. Man tik įdomu, kaip žmonės juokų nesupranta – labai jautriai sureagavo.

R.Petrauskienė 15min paaiškino, kad šį paveikslėlį sukūrė ir įkėlė norėdama papokštauti, tačiau šis sulaukė netikėto populiarumo ir skirtingų vertinimų.

„Tai buvo tiesiog juokas dėmesiui atkreipti. Man tik įdomu, kaip žmonės juokų nesupranta – labai jautriai sureagavo, ėmė už pagrindą vieną žodį, o tai iš tiesų yra dėmesio atkreipimas, skirtas svarbiai problemai akcentuoti“, – kalbėjo politikė.

Ji pasakojo sulaukusi įvairių reakcijų – buvo ir supratusių pokštą, tačiau pasitaikė ir tokių, kurie į tokį pajuokavimą pažvėlgė pernelyg rimtai.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rasa Petrauskienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rasa Petrauskienė

„Mūsų dabartinė padėtis iš tiesų yra nemaloni ir baisi. Esu pati Operacijų centro vadovė Klaipėdos rajone ir mes labai stipriai dirbame ties vakcinacijos skatinimu, bet kartais reikia ir pajuokauti – tokiu būdu atkreipti dėmesį“, – kalbėjo R.Petrauskienė.

Ji džiaugėsi sulaukusi nemažai palaikymo.

P.Gražulio kliudyti nebandė

Nors Klaipėdos rajone į Seimą renkamas ne į vieną skandalą įsivėlęs Petras Gražulis, kuris vos prieš kelias dienas persirgo koronavirusu, politikė tikino neturėjusi siekio užsiminti būtent apie jo situaciją.

„Aš visai apie jį negalvoju ir esu seniai apie jį pamiršusi, yra žymiai svarbesnių dalykų ir situacijų nei jis“, – kalbėjo politikė.

R.Petrauskienė apgailestavo, kad Klaipėdos rajono gyventojai – tarp mažiausiai vakcinuotų Lietuvoje ir tikėjosi, kad ši padėtis ateityje pasikeis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Petras Gražulis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Petras Gražulis

Viliojo loterija

Klaipėdos rajone, siekiant paskatinti gyventojus skiepytis išbandyta ne viena priemonė.

Liepos pradžioje rajono administracija surengė loteriją „Pasiskiepyk ir laimėk“.

Loterija, kuri vertinta nevienareikšmiškai, rajono vadovų nuomone – pavyko. Ir tai esą įrodo skaičiai: skiepijimo tempus pavyko patrigubinti.

Nepaisant to, pagal pasiskiepijusių gyventojų skaičių savivaldybė šalyje vis dar gerokai atsilieka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?