Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Artūras Račas: Žinau, kaip švęsiu savo jubiliejų

Aš jums dabar papasakosiu, kaip švęsiu artimiausią jubiliejų. Atsisėskite, įsikabinkite tvirtai ir klausykite. Šeštą valandą vakaro manęs iš namų atvažiuos pasiimti limuzinas, kuriuo važinėja A.Butkevičius, vairuojamas ekspremjero A.Kubiliaus ir lydimas dviejų policijos ekipažų.

Mes pajudėsime Senamiesčio link. Priekyje, plaudamas kelią, važiuos ugniagesių automobilis, iš paskos – du reanimacinės pagalbos autobusiukai su įjungtais garso ir šviesos signalais. O kad nesusidarytų spūstys ir dėl saugumo prieš ugniagesių automobilį lėtai judės kariuomenės šarvuotis, valdomas Vilniaus mero.

Atvykus į S.Daukanto aikštę, laipteliais nusileis prezidentė D.Grybauskaitė, kuri dalyvaus vėliavos pakėlime. Garbės kuopa ir saliutai – kaip ir pridera. Renginys – atviras visiems, transliuojamas per visuomeninį radiją ir televiziją, prieš tai pranešus „Labo ryto“, „Geros dienos“ ir „Puikaus vakaro“ specialiose laidose.

„Jei galima nusipirkti policiją, kodėl negalima nusipirkti bet kurios kitos mokesčių mokėtojų lėšomis finansuojamos paslaugos?“

Po iškilmingos ceremonijos aš su kviestiniais svečiais raudonu kilimu pakilsime ten, iš kur nusileido prezidentė. Ji pasilieka prie vėliavos su garbės kuopa. Viduje, grojant Vidaus reikalų ministerijos pučiamųjų orkestrui, pakylame dar vienais laiptais ir Baltojoje salėje prasideda linksmoji dalis.

Ji – jau uždara, bet visuomeninė televizija pradeda transliuoti specialią tiesioginę laidą „Račo klubas“, ją veda generalinis direktorius. Studijoje – sienlaikraščių žurnalistai, partiniai politologai, agitatoriai ir į Seimą norėjusių patekti partijų atstovai, ieškantys tiesos ir klanų.

Pokalbiai pertraukiami tiesioginių transliacijų iš Prezidento rūmų Mėlynosios salės. Ten naujienų tarnybos direktorius kalbina svečius, kurie dalijasi įspūdžiais apie pokylio meniu ir svečių aprangą. Studijos svečiai šias įžvalgas komentuoja iš politologinės pusės.

Žaliojoje salėje vyksta sveiko proto nepriklausomų dešiniųjų tinklaraščių autorių konferencija, organizuota vieno sveikiausio proto autoriaus žmonos, dirbančios vieno ministro atstove spaudai. Tema „Investicijų į tradicinę ir socialinę žiniasklaidą grąža ir jos matavimo kiekybiniai rodikliai“. Konferencijoje pristatomos prezentacijos reitinguojamos. Tikslas – paskelbti reitingą atskirame leidinyje, pažymint ženklu PR (parduota Račui). 

Vakaras baigiamas saliutu nuo Gedimimo pilies kuorų, saugumą užtikrinant VSD vyrams, kurie maskuojasi liemenėmis „Foto ereliai“. Varpinės bokštui dar neišmušus vidurnakčio prezidentė grįžta į rūmus, o A.Butkevičiaus limuzinas su policijos ekipažais, ugniagesių ir reanimacijos automobiliais bei kariniu šarvuočiu pajuda Saulėtekio link.

Nesąmonės, rožinio drambliuko svajonės? Ne. Kaip teigia Policijos departamento Komunikacijos skyriaus viršininkas R.Matonis, tereikia tik iš anksto suderinti ir susimokėti.

Aš, žinoma, suprantu, kad aš – ne Bunkė, bet mano nuotrauka kartą buvo „Respublikos“ pirmame puslapyje, o interneto portalai pastarąjį mėnesį ją buvo įdėję gal 7 kartus. Tai jei galima Bunkei, kodėl negalima man? Ir jei galima nusipirkti policiją, kodėl negalima nusipirkti bet kurios kitos mokesčių mokėtojų lėšomis finansuojamos paslaugos?

Pataupysiu, nes iki jubiliejaus dar liko šiek tiek laiko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas