Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 09

Arūnas Valinskas. „Kam skambina varpai“? Jums, dabartiniai valdantieji, nes „Miškais ateina ruduo“

Rugsėjo pradžioje tradiciškai startuoja nauji televizijų sezonai, kuriuos kanalai pompastiškai pristato, girdamiesi „Lietuvoje dar neregėtais“ naujais grandioziniais projektais arba dar labiau pagerėjusiais senais reitingų flagmanais. Nepamirštama ir priminti, kad vienas kanalas yra jau N metų žiūrimiausias Lietuvoje, o kito laidas galite matyti „per žiūrimiausią Lietuvoje kanalų grupę“. Žodžiu, visi neriasi iš kailio, kaip kas išmano. Tačiau visas šis TV kanalų keliamas naujų sezonų viesulas, lyginant su tikrąja „duonos ir žaidimų“ arena, yra tik „Audra stiklinėje“.
Arūnas Valinskas
Arūnas Valinskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Rytoj, rugsėjo 10 d. į naujojo politinio sezono atidarymą renkasi politinio teatro elitas – LR Seimo nariai. Laukia tikrai karštas sezonas, kurį taip ir norisi apžvelgti per garsių literatūros kūrinių ir kino filmų prizmę.

Ir nors opozicija jau dabar pranašauja, kad bus visiškas „Armagedonas“, pabandykime įsivaizduoti, kokia gi bus ta „Diena po rytojaus“.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Seimo nariai
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Seimo nariai

Panašu, kad kaip ir tame Federiko Felinio filme „Ir laivas plaukia“, valdančiųjų koalicija ir toliau plūduriuos „Trise valtimi neskaitant šuns“.

Kas tas šuo, paklausite? Ogi vis ant savųjų amsintis Raimundas Lopata, kurio pati pavardė puikiai iliustruoja posakį „štai kur šuo pakastas“.

Norinčių įkąsti savai Vyriausybei net valdančiųjų koalicijoje tikrai netrūksta, o vienas iš aktyviausių yra „Volstryto vilku“ save įsivaizduojantis Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas