Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Arūnas Valinskas: Kas nutiks anksčiau – laimėsime „Euroviziją“ ar žmonija išsilaipins Marse?

Pasaulyje kas ketverius metus vyksta vasaros arba žiemos olimpinės žaidynės. Lietuvoje kasmet vyksta pavasario olimpinės žaidynės – „Eurovizija“. Šiemet Lietuvai šiame dainų konkurse atstovaus lietuviška atlikėjos Monikos Liu daina „Sentimentai“, įveikusi visus kitus nacionalinės atrankos dalyvius. Tik ar šis bandymas pasiseks? Ar neteks nusivilti? Gal neįvertinome europinio konteksto ir to, kad atlikėjas-atlikėja Lolita Zero su daina „Not yout mother“ būtų geriau atstovavęs/usi Lietuvai?
Arūnas Valinskas
Arūnas Valinskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pradėkime nuo pradžių. Labai džiaugiuosi, kad šiemet į „Euroviziją“ keliaus lietuviška daina. Seniai sakiau, kad turime nesigėdyti ir savo kalbą viešinti kuo dažniau. Džiaugiuosi, kad tai padarė Monika Liu. Tai – sveikintina. Be to, ko gero, tai – įsimintiniausias kūrinys, buvęs šių metų nacionalinėje atrankoje į „Euroviziją“. Tik, deja, turiu labai didelių abejonių dėl dainos perspektyvų. Tam yra keletas priežasčių.

Monikos Liu daina „Sentimentai“, kaip mėgsta sakyti profesionalai kompozitoriai, nėra iš tų sudėtingų, nors joje nėra tik trys akordai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas