Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 23

Edwardas Lucasas: Ukraina gali laimėti karą, bet prarasti taiką

Kad ir kas nutiks mūšio lauke artimiausiomis savaitėmis ir mėnesiais, aišku, kad Rusijai nepavyko pasiekti pagrindinio savo karo tikslo – sugniuždyti Ukrainą ir priversti ją geopolitiškai vergauti. Tačiau klausimas, ar, kai kovos liausis, už ukrainiečių pasiaukojimą bus atlyginta jų trokštamais saugumu, klestėjimu ir laisve, vis dar atviras.
Edwardas Lucasas
Edwardas Lucasas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Yra du pavojai. Vienas – būsima Rusijos agresija. Kad ir ką po karo sakys ar darys Kremlius, niekas, ypač Rusijos kaimynės, neturėtų manyti, kad taika yra nuolatinė. Tačiau Jungtinės Valstijos ir Vokietija nelinkusios suteikti Ukrainai su naryste NATO susijusių visapusiškų saugumo garantijų.

Kitą mėnesį Vilniuje vyksiančiame Aljanso viršūnių susitikime greičiausiai bus paskelbta oficialių pažadų, bet ne kvietimas prisijungti. Bet kokie Joe Bideno administracijos įsipareigojimai, galbūt panašūs į JAV gynybinius ryšius su Taivanu bei Izraeliu, gal ir skamba gerai, tačiau jie taps kitos Donaldo Trumpo kadencijos ir Kinijos vykdomo dėmesio nukreipimo įkaitais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas