Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Henrikas Vaitiekūnas: Chaosas

Visa tai būtų lengviau nupiešti, nei aprašyti.Apskaičiavau: reikėtų nupiešti penkiolika ar šešiolika plytų ir sujungti jas maždaug 38 rodyklėmis. Bet ne apie statybas rašinys – apie galimybę pasirinkti norimas televizijos programas. Ir, žinoma, apie teorinę galimybę atsisakyti mums nereikalingų programų.

Jauniems žmonėms bus sunku patikėti. Bet buvo taip, kad norėdamas nusipirkti gerą knygą, turėdavai pirkti ir dar dvi. Pavyzdžiui, Ernesto Hemingway‘us romanas buvo kartu supakuotas (į celofaną įvyniotas ir raudonu raišteliu perrištas) kartu su L.Brežnevo „Mažąja žeme“ ir kolchozo buhalterinės apskaitos pagrindais.   

Kolchozų nebėra. Bet kolchozinės tradicijos liko.

Anądien nustebau: visi neblogai atsiliepia apie informacinį televizijos kanalą – apie kanalą „I“ (su tašku ant raidės): ten, sako, bet kuriuo metu gali išgirsti ir pamatyti naujausių žinių. Aš ir iš kairės,  ir iš dešinės bandau – na, niekaip neįžiūriu. Todėl nuėjau pas savosios kabelinės administratorius.

„Ir neįžiūrėsit“, – pasakė jie  man, – „ Kol nesusimokėsit“. O dabar – jau apie viską iš eilės.

Kolchozų nebėra. Bet kolchozinės tradicijos liko.

Kabelinės „Vinitos“  (Kaune ir Druskininkuose – „Init“) šeimininkai siūlo iš pažiūros visai neblogą rinkinuką: už 26,5 Lt – apie 60 kanalų. Bet  kanalo „I“ – nėra. Jei nori jį matyti, turi pirkti (3 Lt mėnesiui – nėra brangu) teminį lietuviškų kanalų paketą: „I“, „Liuks TV“ ir “Pūką“.  „Pūko“ nenoriu. Bet jis – kaip tos knygos – supakuotas. Todėl perku.

Kadangi žiūriu mėgstamą „Balticum“ kanalą, noriu matyti ir „Balticum auksinį.“  Bet auksinis  – jau kitoj puokštėj – kartu su indiškais filmais. „Gal Vaitiekūnienė pažiūrės“, – galvoju. Ir dedu ant stalo jau ne tris, o dešimt litų.   

Galvodamas, kuo gi dar pradžiuginti žmoną, užsakau jai ir „Damų televiziją“ (šeši moterims skirti kanalai – 5 Lt mėnesiui). Bet tarp jų tikrai nėra rusiškos televizijos TDK („Televizionyj damskij kanal“). Jis – tarp rusiškų kanalų puokštės (3 Lt mėnesiui).

O sau ką? Žinoma, vyrišką rinkinį: tą, kur sportas, pleibojus, automobiliai. Dar tikram vyrui tarsi reikėtų ir žvejybos. Bet žvejyba su medžiokle (kanalas „Ochota i rybalka“) – vėl kitame komplekte – „Laisvalaikio“ komplekte (dar 5 Lt mėnesiui).

Kaip sako vienas man artimas žmogus: „Nu, ką padarysi.“
   
Už dyka (ne taip jau ir už dyka – pagrindinis rinkinukas 26,50 Lt) gaunu „France 24“ žinias.  Bet jei noriu tokias pat žinias žiūrėti vokiškai (kanalas „N 24“) ar ispaniškai („Canal 24 Horas“) – turiu pirkti „Eurorinkinį“ – dar 3 Lt mėnesiui.

Galvoju, kad nebūsiu prastesnis ir už Antonijų: tas mano draugas italas jau seniai giria „RAI News 24“. Bet – kai užsimanė Antonijus dar vieno kanalo gimtąja italų kalba – iš jo dar 3 Lt atėmė: mat „RAI Uno“ – vėl kitoje programų puokštėje: toje, kuri vadinasi „Euro“.

Taigi, ar neteisus buvau, sakydamas, kad nupiešti lengviau būtų, nei aprašyti? Nes, pavyzdžiui, toje „Europuokštėje“ neieškokit „Euro News“ – tas geras kanalas – dar kitur nukištas.

O dabar pasakykit, man, mielieji, keliems iš jūsų reikia lietuviško kanalo „Seimas tiesiogiai“? Kaip dažnai jūs žiūrite „nemokamą“ Baltarusijos TV? Keliems prireikia finansinės (atskirai mokėti kažkodėl nereikia) “Bloomberg“ televizijos? Ir kas iš jūsų žiūri nuobodžiąją (irgi „nemokamą“) „Arirang TV“?

Ai, bala nematė tuos kelis litus! Turiu „Discovery“, bet už 5 Lt dar užsisakysiu ir „Discovery World“, „Discovery Science“  ir „Discovery Travel and Living“.

Ir ką sau manot ? Pirmus du – kaip bites rodo. O trečio ( „Living“)  programų ieškiklyje – ne kvapo nėra!

Bet užtat mano kaimynas – taip pat „Vinitos“ vergas Antanas – labai giria pasaulio turtuolių gyvenimą rodančią TV „Fine Living Network“. Pajungti ją taip pat nekainuoja brangiai: taip pat tik 5 litai mėnesiui. Bet Antanas nei prašė, nei mokėjo: o rodo, nors pasiusk!

Manau, kad chaosas – visai ne iš noro pasipelnyti. Manau, iš kvailumo.
      
    

    
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas