Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Henrikas Vaitiekūnas: Gyvenimas be pagaliuko

Olimpinis aukso medalis gali ne tik tai, apie ką jūs galvojate: jis gali išmušti iš vėžių ir sugadinti gyvenimą. Vienai simpatiškai Lietuvos sporto žurnalistei jau sugadino. Nes nuo pirmadienio vakaro visi į ją pirštu rodo ir sako, kad čia toji, kuri į Londono studiją pakvietusi čempionės tėtį, nesugebėjo nė vieno protingo klausimo jam sukurpti.

Bet gal jums pasisekė, ir nematėte to? Gal pagaliuko po ranka neturėjote?  Schemą išdėstysiu, principą paaiškinsiu.

Pasaulį valdo pagaliukas. Kas jį turi, tas ir viršininkas.

Viename gražiame miestelyje gražiai praplikęs ir kadais su žmona gražiai išsiskyręs, gražiai gyvena ponas Gražulis. Turi Gražulis gražų butuką, butuke – gražią lovą, o prie lovos – televizorių. Vakarop, kai saulė už miškelio pasislepia, ima Gražulis telefoną ir skambina Gražinai – tokiai kaimynei.

„Ką veiksim?“, – klausia Gražina. „Ateik, pagaliuku pažaisim“, – sako Gražulis.

„Ką veiksim?“ – klausia Gražina. „Ateik, pagaliuku pažaisim“, – sako Gražulis.

Gražinai Gražulio humoras yra gražus. Todėl po kurio laiko jie abu jau sėdi ant sofos ir čiupinėja tą pagaliuką. Maigo.Tampo. Paspaudžia ir vėl atleidžia. Bet Gražulis Gražinai per daug įsijausti neleidžia. Sako: „Geriau aš pats...“

Kartais lietuvių namuose dėl pagaliuko kyla konfliktų: brolis primuša sesę, seneliui atimami akiniai (kad pagaliuko nerastų), o močiutė apipilama barščiais už tai, kad į tuos barščius – netyčia – įmerkė pagaliuko galą.

Bet didžiausios nelaimės kyla, kai pagaliukas išvis prarandamas.

Nieko baisaus, jei jį sukramtė šunelis: šunelį galima prilupti. Baisiau, kai iššniukštinėti visi paloviai, išvartytos visos pagalvės, triskart perkratytas šiukšlių kibiras, keturiskart iš vietos į vietą perkeltas prosenelio dantų protezas, o pagaliuko – nėra!

Namuose kyla baisiausia sumaištis. Nes be pagaliuko niekas nemoka perjungti televizoriaus kanalų! Nes pagaliukas, kurį šiuolaikinės lietuvių kalbos specialistai liepia vadinti nuotolinio (jokiu būdu ne distancinio) valdymo pulteliu, mus suvienija, suburia ir susipykusius sutaiko.

Jei namuose nebus to pagaliuko, tai – labai tikėtina – nebus ir Gražulio. Ar išdrįs tuomet kaimynė Gražina kitai kaimynei pasakyti, kad nuėjo pakviesta į svečius, o ten – nei ką pamaigyti, nei ką paspaudyti: nėra pagaliuko ir tiek. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas